Siemens lanserer ny 3G-telefon

Det blir lansert stadig flere UMTS-telefoner tilpasset de nye tjenestene som følger med tredjegenerasjonsnettet - og nå er Siemens klar med en ny modell som kalles for U15.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

U15 er, i følge Siemens, en fullstendig multimediatelefon, som er tilpasset både telefoni og video/bilde-streaming.

Den er utstyrt med to VGA-kameraer, og kan enkelt brukes til sanntids videotelefoni - noe som selvsagt forutsetter et fungerende 3G-nettverk og at den du snakker med også har en slik telefon.

Mulighetene i UMTS-nettet innebærer også at du kan laste ned musikk og videoklipp til telefonen. U15 har 64 MB minne innebygd, men dessverre ikke plass til minnekort.

Telefonen har en stor og fin skjerm med støtte for 65.000 farger og oppløsning på 176x220 piklser, og veier 140 gram. Den har full støtte for mobilteknologier som Bluetooth, Java, WAP 2.0, og skal kunne sømløst skifte mellom UMTS og GSM-nett. Den støtter for øvrig 900/1800/1900- GSM-nettverkene, og kan brukes i Europa, Asia og USA.

Utseendemessig virker U15 ganske stilig, men den er noe større og tyngre enn gjennomsnittlige mobiler. Det er i og for seg ganske vanlig med såpass profesjonelle modeller.

Som alle andre 3G-telefoner, er ikke U15 spesielt nyttig i Norge, siden UMTS-nettet foreløpig ikke fungerer. I land som har et 3G-nett, vil telefonen være tilgjengelig fra November 2003. Siemens vil foreløpig ikke si noe om prisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!