Siemens C65

Nok en billigmodell fra Siemens ankommer butikkene, og denne er blant de rimeligste med kamera og skjerm med 65.000 farger. Er den verdt dine penger?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Testresultat

C65

Terningkast

Godt tastatur, lett, gjør jobben sin. Mye minne.

Skjermen er liten. Litt trege menyer. Kamera er ikke akkurat verdens beste.

image: Siemens C65

I det siste har Siemens sluppet flere rimelige modeller med ganske grunnleggende funksjoner – men samtidig er det ikke lenge siden slike funksjoner var kun tilgjengelige på dyrere og mer avanserte modeller. For eksempel kombinerer denne nyeste billigmodellen fra Siemens både innebygd kamera og skjerm med støtte for 65.000 farger, og fremdeles koster den kun litt under 2.000 kroner uten abonnement.

LES OGSÅ:

Tradisjonell, men god

Telefonen skiller seg ikke spesielt ut når det gjelder utseendet, men føles i alle fall solid og ligger godt i hånden – og den veier samtidig ikke mer enn 86 gram. Vi legger merke til store og klare taster, samt en joystick som er svært behagelig å bruke. Her scorer telefonen høyt – brukervennligheten er på topp, det går fort å skrive meldinger og tastene er responsive. Det er også lagt inn en egen snarveitast, som du selv kan sette opp til å føre til din favorittfunksjon.

Når det gjelder funksjonene, kan telefonen det meste som forventes fra en rimelig modell. I og med at det er kamera innebygd, er det også lett å skrive og sende MMS-meldinger med vedlagte bilder. Bildene kan også sendes via infrarød port, men det er ingen støtte for Bluetooth. Telefonen har så klart polyfoniske ringelyder, Java og GPRS, og vi er også imponert over det store minnet: 10 MB er faktisk ganske imponerende for en såpass rimelig telefon.

Brukbart kamera

Det digitale kameraet har 352x288 oppløsning, med andre ord ganske lite. Dette gir ikke spesielt bra bilder sammenlignet med bedre VGA-, eller til og med megapiksel-kameraer. Men det store minnet sørger i alle fall for at du kan ta svært mange bilder og lagre dem på telefonen. Kameraet lar deg også digitalt zoome inn tre gangen, samt justere lyststyrken. Og en innebygd applikasjon gjør det også mulig å utføre enkel redigering.

Et helt nytt bruksområde for kameraet er et lite tamagotchi-aktig spill, der du skal passe på et digitalt kjæledyr og fore det med bilder du tar med kameraet. Ganske artig.

image: Siemens C65

Telefonens skjerm er heller ikke noe høydepunkt. Den er liten, og har en noe begrenset oppløsning (130x130 piksler). Det er imidlertid fremdeles mer enn de vanlige Nokia-skjermene med 128x128 piksler. Skjermen viser som sagt 65.000 farger, men dessverre blir ikke den flotte paletten brukt i noe særlig grad. Vi skulle gjerne sett mer fargerike menyer, men grensesnittet er rett og slett kjedelig. Heldigvis finnes det flere temaer du kan bytte mellom, så det er i alle fall noen muligheter for å forandre menyutseendet. Bakgrunnsbildene ser i alle fall flotte ut.

Selve menyene er like det vi er vant til fra Siemens, med én hovedskjerm som viser alle funksjoner som ikoner. Grensesnittet er velprøvd, mange andre produsenter bruker det samme konseptet, og det er enkelt og intuitivt å bruke. Vi merker likevel en viss treghet når det gjelder navigering i menyene, og det er kanskje ikke direkte plagsomt, men litt irriterende.

Konklusjon

Det er ikke stort mer å si om Siemens C65 – det er en enkel og grei kameratelefon som gjør jobben sin og ikke koster skjorta. Du får god plass til bilder, det er enkelt å sende dem av gårde, og du kan titte på de på en liten, men skarp skjerm. I tillegg er tastaturet godt å bruke. Men husk at for de samme 2.000 kronene kan du for eksempel få deg en Sony Ericsson T630, som har større skjerm, Bluetooth og ser finere ut – men har mye mindre minne. Hvis 10 MB lagringsplass frister, gå for C65.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!