Selv om du ikke vet hva låta heter, kan du bruke Shazam til å identifisere den, for så å spille den direkte i Spotify.
Selv om du ikke vet hva låta heter, kan du bruke Shazam til å identifisere den, for så å spille den direkte i Spotify.Vis mer

Shazam + Spotify = sant

Hør en fin sang. Spill sangen i Spotify.

Er du glad i musikk, er både Spotify og Shazam godbiter hver for seg, og enda bedre blir det nå når de to selskapene nå har inngått et samarbeid.

Shazam er en musikktjeneste som har apps til de fleste telefoner og brukes for å identifisere en sang som spilles. Om du sitter foran radioen, er på fest eller på en kafé, kan du bare trykke på en knapp, la Shazam ta opp 10-15 sekunder av låta, og så får du i de aller fleste tilfeller opp hvilken sang som spilles, til tross for at det kan være annet bråk i lydbildet.

Samleside:

Musikk

Tidligere har Shazam så gitt deg mulighet til å søke på YouTube etter den samme sangen, eller kjøpe låta fra iTunes. I den siste versjonen for iOS og Android er imidlertid Spotify også på plass, slik at du kan trykke på en knapp for å spille hele sangen direkte i Spotify.

Det forutsetter selvsagt at du har Spotify-applikasjonen installert på den samme telefonen, som igjen forutsetter at du betaler for premium-versjonen av Spotify (99 kroner pr måned).

Spotify-funksjonen i Shazam er tilgjengelig både i gratisversjonene og de du betaler for. Hvis ikke du betaler, er det begrenset til 5 søk i måneden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Shazam-lenker for iPhone:
Shazam for iPhone (gratis)
Shazam Encore / (Shazam)RED (35,-)

Shazam-lenker for Android (peker til Appbrain):
Shazam (gratis)
Shazam Encore (28,-)