Asus Zenfone Zoom 3

Setter ny standard for batteritid på mobiler

Lover standbytid på inntil 42 døgn!

NYTT FLAGGSKIP: Asus Zenfone 3 Zoom skal ifølge produsenten ta mobilfotografering til nye høyder. Foto: Asus
NYTT FLAGGSKIP: Asus Zenfone 3 Zoom skal ifølge produsenten ta mobilfotografering til nye høyder. Foto: Asus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS: Asus har nettopp hatt sin pressekonferanse i forkant av årets CES-messe, på velkjente Caesar's Palace. Der viste de blant annet frem sine to nye mobiler, Zenfone AR og Zenfone 3 Zoom.

Førstnevnte har blant annet tre kameraer og er laget spesielt med tanke på blandet virkelighet, bedre kjent som AR - augtmented reality. Zenfone 3 Zoom fokuserer først og fremst på fotoegenskaper, men også batteritid.

Ingen krise om du glemmer laderen

For, ifølge Asus, skal mobilen ha en standby-tid på hele 42 døgn! Dette skal være mulig takket være batteriet, som har en kapasitet på 5000 mAh, og den strømgjerrige Snapdragon-prosessoren S625.

Et batteri med slik kapasitet er ikke unikt, men skal ifølge Asus aldri før ha fått plass i en 5,5 tommer mobil som er knappe 8 mm tykk og vekt på 170 gram.

Optisk zoom og full kontroll

SJEFEN SJØL: Asus-sjef Jonney Shih viser stolt frem det nye flaggskipet til publikum under lanseringen. 
SJEFEN SJØL: Asus-sjef Jonney Shih viser stolt frem det nye flaggskipet til publikum under lanseringen.  Vis mer

Mobilen har to hovedkameraer, ett med brennvidde tilsvarende 25 mm og ett tilsvarende 59 mm. Det gir mulighet for en optisk zoom på 2,3x, uten utstikkende objektiv - slik tidligere Zenfone Zoom-modeller har hatt.

De lyssterke objektivene er levert av Sony, og skal ha en blender på maks f/1,7. Dermed skulle det ligge til rette for gode bilder og rask utløser også i mørke omgivelser.

Bildene får en oppløsning på 12 megapiksler, og Asus fremhever at mobilen har kameraegenskaper som tilfredsstiller krevende fotografer, blant annet gjennom full manuell kontroll og RAW bildekvalitet.

Begge mobilene kommer på markedet i februar, vi forventer å se mer til dem og få flere detaljer under Mobile World Congress i Barcelona.

Flere ferske CES-saker

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!