Portrettmodus på iPhone 7 Plus

Ser nesten ut som speilrefleks-bilder

Vi lar oss imponere av den nye portrettfunksjonen, selv om det bare er den første betaversjon.

USKARP BAKGRUNN: Den nye portrettfunksjonen på iPhone 7 Plus gir nesten litt speilrefleks-følelse. Foto: Pål Joakim Pollen
USKARP BAKGRUNN: Den nye portrettfunksjonen på iPhone 7 Plus gir nesten litt speilrefleks-følelse. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er godt i gang med testingen av iPhone 7 og 7 Plus; Apples to nye telefoner denne høsten.

Den største av dem, iPhone 7 Plus, har denne gangen fått to kameraer med ulik brennvidde, slik at man har mulighet til å bruke 2x optisk zoom for å komme nærmere det man vil ta bilde av.

Egen portrettmodus

Men de to objektivene kan også brukes sammen for å kalkulere dybdeinformasjon i bildet, slik vi gjør når vi ser med begge øynene.

I likhet med blant annet Huawei P9 og HTC One M8 bruker Apple de to kameraene for å ta bilder med lav dybdeskarphet; altså der det som ikke er i fokus blir langt mer uskarpt.

Dette er en funksjon som kommer i iOS 10.1-oppdateringen denne høsten, men som nå er tilgjengelig som en betaversjon.

Imponerende allerede nå

Vi har oppdatert 7 Plus-telefonen til betautgaven av iOS 10.1, og dermed finner vi også «Portrett» som en betafunksjon i kameraappen.

Og vi må si oss godt imponerte allerede nå, i hvert fall når det gjelder portretter. Her er et par eksempler. Portrettmodus til høyre, men det gjettet du sikkert:

Ser nesten ut som speilrefleks-bilder
Ser nesten ut som speilrefleks-bilder

Finstuderer vi detaljene ser vi at det ikke er helt 100 prosent; blant annet får vi en tynn kant av skarp bakgrunn rundt hodet i det nederste bildet.

Funksjonen er mest myntet på portrettbilder, men kan også brukes på andre bilder for å simulere en større blenderåpning.

I likhet med funksjonen på Huawei P9 synes vi imidlertid man har mye å gå på før det blir riktig. I blomsterbildet under ser du for eksempel at ting som er ganske nøyaktig like langt fra objektivet får en vesentlig ulik grad av skarphet om man inspiserer litt:

Ser nesten ut som speilrefleks-bilder

Sannsynligvis ville det ha fungert bedre om objektivene var lenger unna hverandre rent fysisk, for i større grad å ha samsvart med avstanden mellom øynene våre.

Lyst til å prøve?

Dette er altså en funksjon som er med i betautgaven av iOS 10.1, og som kun er tilgjengelig på iPhone 7 Plus.

Har du fått telefonen, og er villig til å leve noen uker med et operativsystem som ikke nødvendigvis er 100 prosent feilfritt, kan du melde deg på Apples betaprogram og laste ned betaprofilen på telefonen din. Dernest er det bare å sjekke etter oppdateringer og da oppdatere til 10.1 beta.

Funksjoner finner du som nevnt under «Portrett»-valget i kameraappen.

LES OGSÅ:
Slik er nye iMessage
Her er nyhetene i iOS 10
Du kan slippe å trykke ned knappen for å låse opp iPhone

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer