Det finnes mange triks for å sende en nettside fra PC-en til telefonen (foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/johanl/6798184016/in/photostream">Firefox mobile for Android</a> av <a href="http://www.flickr.com/photos/johanl/">Johan Larsson</a>, <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">CC-BY</a>)
Det finnes mange triks for å sende en nettside fra PC-en til telefonen (foto: Firefox mobile for Android av Johan Larsson, CC-BY)Vis mer

Sende URL til telefonen?

Slik får du nettsiden du har åpen på PC-en til å åpne seg på telefonen.

Tenk scenario: Du sitter foran PC-en og finner en nettside du gjerne skulle ha åpnet på mobiltelefonen. Hva gjør du?

Det finnes flere fremgangsmåter for å løse ovennevnte problem, og som er langt enklere enn å sende lenka til seg selv i en epost - selv om det selvsagt også er en løsning.

Her er noen forslag:

Chrome to phone

Forutsetninger: Google Chrome nettleser, Android-telefon

Med Chrome to phone trykker du enkelt og greit på et ikon i nettleseren, og, vips, så åpnes URL-en på mobiltelefonen. Dette krever at du installerer et tillegg i nettleseren og en app på telefonen:

Chrome to phone-utvidelse for Google Chrome
Chrome to phone (Google play, gratis)

(Bruker du Firefox, kan du også bruke FoxToPhone på PC-en)

Eksempel på QR-kode. Denne tar deg til DinSide.
Eksempel på QR-kode. Denne tar deg til DinSide. Vis mer


QR-kode

Forutsetninger: QR-leser installert på telefonen

En enkel metode er også å generere en QR-kode for nettsiden man har åpen, for deretter å scanne den med egnet app på telefonen.

Les også: Hvordan lese QR-koder?

Du drar enkelt og greit denne lenken [QR] til bokmerkeraden i nettleseren din. Når du så trykker på den, spretter det opp en QR-kode du kan scanne med telefonen, for deretter å åpne den samme nettsiden.

Site to phone

Forutsetninger: Installere nettlesertillegg og app på telefonen

Denne fungerer for så vidt ganske likt som Chrome to phone, men er tilgjengelig som nettlesertillegg for Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera og Safari. På mobilfronten støttes iOS (iPhone), Android, Windows Phone 7, Blackberry og WebOS.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Løsningen fungerer ved at du oppretter en brukerkonto hos Site to Phone (gratis), og så laster du deretter ned utvidelse/app for nettleser og mobiltelefon, logger på begge steder og så er du klar. Sender du en URL til telefonen, dukker den opp i appen.

URL: Sitetophone

Nettleser med tab-syncing

Forutsetninger: Firefox på PC og Android/iOS, Chrome på PC/Android (fremtidig støttet av iOS/OSX)

Dette er også en ganske elegant løsning. Bruker du f.eks. Chrome både på PC-en og på Android-telefonen, kan du se fanene du har åpne på PC-en fra telefonen og fortsette surfingen der. Det forutsetter at du er logget inn begge steder. Det samme gjelder for Firefox.

Firefox home for iOS
Firefox for Android

Denne funksjonaliteten kommer også i den neste utgaven av iOS og OSX, der åpne faner synkroniseres via iCloud.

Sende URL til telefonen?


Handoff

Forutsetninger: 14,- app for iOS

Handoff lar deg trykke på et bokmerke i nettleseren, slik at URL-en deretter spretter opp som et push-varsel på iPhone hvorpå du åpner den direkte. Dette krever også en konto hos handoff.

Mer informasjon: Handoffapp.com

Pastebot

Forutsetninger: 28,- app for iOS, Mac med OSX

Pastebot er en løsning for OSX/iOS som gjør at enhetene får delt utklippstavle. Når dette er installert på begge enheter vil alt du kopierer på én av enhetene dukke opp i utklippstavlen på den andre. Faktisk ganske snedig.

Mer informasjon: Pastebot

Pocket

Forutsetninger: Pocket-app for Android/iOS

Forleden dag skrev vi om den snedige "les senere"-løsningen Pocket, der du trykker på et bokmerke i nettleseren og vips, så dukker siden opp i Pocket-appen på telefonen.

Les det senere med Pocket

Det finnes andre løsninger i samme bane, for eksempel Instapaper, eller mer omfattende løsninger som Evernote.

Xmarks

Forutsetninger: Premium-konto ($12 pr år), Android/iOS/WP7-telefon

Xmarks er en bokmerketjeneste som lar deg synkronisere bokmerker, åpne faner, nettleserhistorikk etc. over flere PC-er. Abonnerer du på premium-tjenesten, får du blant annet også tilgang til åpne faner på mobile enheter (iOS, Android, WP7, Blackberry) og dette fungerer både med Firefox, Chrome, Internet Explorer og Safari.

Premium-abonnementet koster $12 pr år; det samme som Lastpass, som reddet tjenesten fra konkurs for snart to år siden.

URL: Xmarks

Løser du dette på andre måter? Da hører vi gjerne fra deg i debatten under.