Texdro for Android lar deg sende SMS direkte fra PC-en. Foto: Colourbox.com
Texdro for Android lar deg sende SMS direkte fra PC-en. Foto: Colourbox.comVis mer

Send SMS rett fra PC

Android-applikasjon lar deg slippe å knotte på telefonen.

Ikke alle er like komfortable med dagens smartmobiler, der de fysiske knappene er byttet ut med en skjerm du må trykke på for å skrive.

Selv om mange etter hvert blir godt vant til å knotte på det virtuelle tastaturet, regner vi med at de fleste fortsatt holder en knapp på tastaturet på datamaskinen med tanke på hvilket tastatur som er raskest i bruk (og med lavest feilrate).

I forrige uke skrev vi om hvordan du kunne bytte tastaturet på Android. I artikkelen nevnte vi også WiFi Keyboard, som skulle gjøre at du kunne bruke PC-ens tastatur så lenge enhetene var koblet på samme trådløse nett eller via USB. For vår del fikk vi imidlertid ikke dette til å fungere.

Har du iPhone? Skriv iPhone-SMS på PC-en

Les og send meldinger

Texdro, derimot, fikk vi til å fungere. Dette er en kombinert Android-applikasjon og en javaapplikasjon for Windows/Mac/Linux som kan snakke sammen. Det gjør at du kan få opp varsling på skjermen når du får en melding, og også svare på den direkte på PC-en. Du selvsagt ikke svare på en melding - du kan også skrive en helt ny.

Programmet er gratis å laste ned både på telefonen og på datamaskinen, men det finnes også en pro-utgave (testet) som koster $3 (ca 18 kroner med dagens kurs). Denne kan du kjøpe direkte fra utgiveren via PayPal, og så fort transaksjonen er ferdig, får du tilsendt en epost med produktnøkkelen.

Les mer om betaling med PayPal i guiden om hvordan du handler på eBay

Gratis, men med pro-versjon

Forskjellen mellom pro-utgaven og gratisutgaven er at pro-utgaven har støtte for Bluetooth og USB-kobling mellom telefon og maskin (kun WLAN på gratisversjonen), samt at den kan oppdage mobiltelefonen i nettverket uten at du trenger å angi IP-adressen (kjekt hvis du ofte er koblet til ulike trådløse nett). Den har også støtte for visning av kontaktbilder dersom du har lagt inn det, og kan vise samtalene i faner fremfor separate vinduer.

Du bestemmer selv rekkefølgen - om du vil laste ned telefon-applikasjonen eller javaapplikasjonen først. På hver av enhetene må du så definere et passord (som må være likt på begge to, selvsagt), og når begge programmer er oppe og kjøre og forbindelsen er opprettet, er du klar til å skrive og motta meldinger fra datamaskinen.

Send SMS rett fra PC


Meldingene sendes i praksis fra telefonen din og dukker også opp på riktig plass i SMS-applikasjonen.

Ikke 100%

Det skal dog nevnes at vi ikke fikk funksjonaliteten i pro-versjonen der datamaskinen automatisk skal oppdage telefonen til å fungere. På testmaskinen, en Macbook Pro, fikk vi heller ingen forbindelse via Bluetooth, og vær også klar over at USB-tilkoblingen er noe avansert å sette opp.

Texdro i Android Market
Texdro i Android Market Vis mer


Les mer og last ned: Texdro
Android-applikasjon: Texdro (Appbrain)
Eller skann QR-koden til høyre på mobiltelefonen for å komme direkte til applikasjonssiden i Android Market.