Med LastResort sender telefonen din automatisk melding når du har lite batteri. Redder den husfreden?
Med LastResort sender telefonen din automatisk melding når du har lite batteri. Redder den husfreden?Vis mer

Send SMS rett før batteriet dør

Android-app sørger for å informere de som bør informeres.

Dagens smarttelefoner har én åpnebar svakhet - dersom du bruker dem mye, er det ytterst få som holder særlig mer enn en hel dag før du er nødt til å lade på nytt.

Lei av å lade? Slik får du batteriet til å vare lenger

Det kan selvsagt være ekstra kjipt å gå tom for batteri uten å få sagt i fra til dine nærmeste først; spesielt hvis du befinner deg et stykke unna nærmeste lader og må belage deg på å være utilgjengelig en time eller to.

Last Resort er en Android-applikasjon som tar sikte på å nettopp det - å si i fra til de som bør få beskjed rett før batteriet ditt ebber ut. Applikasjonen koster snaue seks kroner i Android Market og er veldig enkel i bruk.

Send SMS rett før batteriet dør


Alt du gjør er å angi ved hvilken batteriprosent telefonen skal sende melding, hva som skal stå i meldingen og hvem du skal sende melding til. Et typisk oppsett blir da at "når det er 5% batteri igjen, send en melding til den og den der det står at jeg straks er tom for batteri og er en sosemikkel som har glemt laderen".

...eller bruk Tasker

Med en av våre favorittapplikasjoner til Android, Tasker, kan du programmere telefonen til å gjøre nært sagt hva som helst. Da gjør du i så fall følgende:

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Opprett en ny profil ved å trykke "new". Kall den f.eks. "lavt batteri".
  • I boksen som dukker opp, velger du state og battery level. Angi f.eks. fra 0% til 5% i det neste vinduet.
  • Nå må du definere hva som skal skje når du har under 5% batteri igjen. Du kan legge til flere ting, som f.eks. å skru av WiFi, Bluetooth, epostsynkronisering etc for å tyne batteriet så langt det går. For å imitere Last Resort-applikasjonen, velger du imidlertid phone og send SMS.
  • Fyll inn mottaker(e) og hva det skal stå i meldingen, så er du klar. Nå vil telefonen sende melding til de du har definert så snart batteriet dropper under 5%. Er du mer avansert, kan du selvsagt begrense dette til å gjelde dersom du ikke er hjemme (siden du sikkert har en lader der).

5 nyttige Tasker-tips

Omtalte programmer: