Send meldinger med digital penn og papir

Ericsson og det nystartede selskapet Anoto lanserte fredag et sett med spesialpapir og digital penn som kan overføre notatene dine til mobilen. Slik kan du sende de håndskrevete meldingene dine videre via Internett.

Den nye teknologien, utviklet av Anoto, benytter seg av Ericssons trådløse overføringsteknologi, Bluetooth, for å sende informasjonen du har skrevet videre fra pennen til en Bluetooth-utstyrt mobiltelefon, PDA (personlig digital assistent) eller PC.

LES OGSÅ:

Men hvordan klarer pennen å registrere hva du har skrevet på underlag f.eks. av papir?

Mønster av punkter

Spesialpapiret du må bruke har et punktmønster, som selskapet kaller ”Anoto pattern”. Punktene er så små at det for deg kun ser ut som om papiret er litt off-white i stedet for kritthvitt.

Enkelt fortalt: Punktmønsteret på din notatblokk er en særegen del av et større hovedmønster – ingen andre har akkurat samme mønsteret. Når du skriver på det mønstrede spesialpapiret med pennen fra Anoto, blir notatene dine filmet av et videokamera og lagret i pennen.

Til slutt, når du er ferdig med å skrive, kan du sende informasjonen fra pennen til en annen enhet som er utstyrt med Bluetooth, f.eks. en mobiltelefon, PC eller PDA. (Her kan du kan lese mer om Bluetooth-teknologien.) Denne enheten sender så informasjonen videre via Internett til det selskapet kaller en "Gateway" – en server på Internett som sorterer informasjonen, avgjør hvordan den best skal behandles og sender den videre.

For mottakeren er meldingen lik hvilken som helst annen melding han eller hun mottar på en PC, mobiltelefon, PDA eller lignende, i følge Anoto.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det spesielle mønsteret, som skaper grunnlaget for denne teknologien, kan også gjengis på nesten alle overflater i tillegg til papir, i følge selskapet.

Kamera i pennen

Send meldinger med digital penn og papir

Pennen fra Anoto har fire grunnleggende komponenter: blekket (som gjør at du selv kan se hva du skriver), et videokamera (som tar bilde av det spesielle mønsteret på skriveunderlaget og det du skriver), image-prosessoren (som kartlegger din posisjon, med utgangspunkt i et bilde av mønsteret på arket) og en Bluetooth-komponent (som altså sender informasjonen videre til mottakeren via en mobiltelefon, PC eller PDA).

Blekket ser likt ut som på en vanlig penn, i følge Anoto, og kameraet er montert like under pennespissen.

Pennen skrus på og av ved at du tar av korken. Med på kjøpet får du en lader, som brukes på samme måte som med en mobiltelefon e.l.

Vekten på pennen skal være 45 gram.

De første settene med penn og papir skal være i salg neste år og prisen vil ligge på rundt £60 (ca. 800 kroner), i følge ZDNet UK. Om prisen inkluderer papir eller ikke, sies det ikke noe om.