I fjor fikk 17 personer alvorlige eller moderate øyeskader på nyttårsaften. Foto: Colourbox.com
I fjor fikk 17 personer alvorlige eller moderate øyeskader på nyttårsaften. Foto: Colourbox.comVis mer

Send meldingen tidlig!

Skal du sende nyttårshilsen til venner og kjente lønner det seg å være litt tidlig ute.

Rundt juletider sender vi gjerne kollegaer, venner og bekjente en liten hilsen med en tekstmelding. Særlig på nyttårsaften går tomler i det ganske land varme og mobilnettet bryter nesten sammen.

Du sender vel ikke en kjip standardmelding? Se våre SMS-tips!

I fjor ble det sendt cirka 14,2 millioner tekstmeldinger i Netcoms nett, og cirka 30 millioner gjennom Telenor sitt nett. Det betyr at vi sendte 42, 2 millioner nyttårs-sms. I tillegg ble det sendt cirka 2,6 millioner MMS-meldinger.

- I grenseland

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, forteller til DinSide at det mellom 00.15 og 01.30 i fjor gikk omtrent 1 100 tekstmeldinger i sekundet gjennom Telenors nett.
- Det er i grenseland for hva vi faktisk klarer, sier Amundsen.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor mener nyttårstrafikken går relativt greit. Foto: Ole W. Jacobsen
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor mener nyttårstrafikken går relativt greit. Foto: Ole W. Jacobsen Vis merMen selv om ivrige nordmenn skriver tekstmeldinger til tomlene detter av, benekter Amundsen at det blir store forsinkelser.
- Vi hadde ikke enorme forsinkelser i fjor. Det kan selvfølgelig være enkelte lokale forsinkelser, men i det store og hele var vi på track slik at de kom gjennom med en gang, forteller Amundsen.

Les også: Her kan du feire nyttårsaften med et smell

Også Netcom mener trafikken gikk greit i fjor.
- Normalt sett skal meldingene komme gjennom med en gang den er sendt. Likevel kan kunder oppleve en liten forsinkelse i de periodene der det er mest trafikk, som rundt midnatt på nyttårsaften, skriver kommunikasjonsrådgiver i Netcom, Charlotte Erikstad, på e-post til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når bør du sende tekstmeldingen?

Selv om begge selskapene mener nyttårstrafikken går greit, kan det være en idé å sende meldingen før klokken tolv.

Du sender vel ikke en kjip standardmelding? Se våre SMS-tips!

Les også: Snart frist for å sette inn penger på BSU

- Hvis man ønsker å være helt sikker er en god regel at jo lenger før midnatt man sender meldingen, jo mindre problemer, mener Amundsen i Telenor.

- For å være hundre prosent sikker å at meldingen ikke havner i kø, kan det være lurt å sende meldingen litt tidligere på kvelden og unngå midnatt da alle sender meldinger samtidig, er rådet fra Erikstad i Netcom.

Både Telenor og Netcom forteller at julaften ikke er et problem.