Med Bump kan man dunke telefonene i hverandre for å utveksle kontaktinformasjon. Foto: Øyvind Paulsen
Med Bump kan man dunke telefonene i hverandre for å utveksle kontaktinformasjon. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Send kontaktinformasjon med Bump

Dunk telefonene i hverandre og vips!

Når man møter et nytt menneske og vil utveksle kontaktinformasjon, er det ikke uvanlig å begynne å knotte ned hverandres telefonnummer, utveksle visittkort eller dra frem notatblokka for å skrive opp telefonnummeret sitt.

Har begge installert Bump, dunker man bare telefonene i hverandre. Så utveksles informasjonen begge har bestemt seg for å dele.

Bump er tilgjengelig for iPhone og Android (søk etter Bump i Android Market), og appen er gratis på begge plattformer.

Har du Android-telefon kan du scanne denne strekkoden for å komme til Bump i Android Market.
Har du Android-telefon kan du scanne denne strekkoden for å komme til Bump i Android Market. Vis mer


Verdt å merke seg er det at Android-versjonen ligger "én generasjon" bak iPhone-utgaven i øyeblikket, og støtter derfor ikke de nyeste funksjonene, som utveksling av profiler på sosiale medier og kalendere, blant annet.

Samleside:

Apps

Velg hva du vil dele

Når du har installert Bump og startet det, må du legge inn informasjonen du ønsker å dele med andre Bump-brukere. Dette inluderer telefonnummer, adresse, kontaktadresse på lynmeldingstjenester, epostadresse etc. iPhone-brukere kan som nevnt også legge inn lenker til Twitter-profil, Facebook-profil etc., noe som også vil komme for Android i nær fremtid i følge utviklerne.

Send kontaktinformasjon med Bump


Du kan også velge å dele andre ting du måtte ha på telefonen, f.eks. bilder. Når du har satt opp alt du vil dele, er du klar til å bumpe telefonen din i en annen. Det lureste er nok å holde telefonen i hånda og dunke hendene i hverandre, så slipper du å ødelegge noe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det som skjer da, er at begge telefonene sender tidspunktet for dunket til Bumps servere, hvorpå Bump matcher de to telefonene ikke bare basert på tidspunktet, men også på stedet der dunket ble utført, slik at man i høy grad unngår å krasje med andre som dunker samtidig. Det spiller ingen rolle hva slags telefon den andre har - det går fint å dunke iPhone mot Android; det har vi prøvd selv.

På hver skjerm dukker da den andres kontaktinformasjon opp, som man kan velge å ta i mot og lagre på telefonen. Så enkelt, så greit.

Men hvordan tjener de penger?

Foreløpig er tjenesten gratis, men i følge informasjonssidene til Bump, vil det i fremtiden komme en premium-utgave av Bump som vil koste penger (sannsynligvis med flere delingsmuligheter) og en grunnversjon som vil fortsette å være gratis.

Her ser du en video av hvordan Bump fungerer:

Mer informasjon finner du hos Bump.