Se video av fremtidsmobil

Skyvemobiler har blitt enormt populære de siste årene. Fujitsu Siemens håper nå at de skal gjøre konseptet enda mer populært. Se bare på videoen av deres fremtidsmobil.

Tidligere i år dukket det opp en rekke bilder fra en stor designmesse i Milano. Blant annet kunne man se bilder av en ny konseptmobil som Fujitsu Siemens har arbeidet med. Utover et spenstig design, som minner mange om Apples iPod (iPhone anyone?), har den en underside som kan skyves i fire forskjellige retninger. Nå ha det også dukket opp en video av denne mobilen.

Mye funksjonalitet

Designkonseptet fører til at man kan skjule mye funksjonalitet i en relativt liten pakke. Ut fra hvilken retning den skyves kan man bruke telefonen til forskjellige funksjoner på mobilen, som kamera, MP3-spiller, telefoni og spill.

Skyver man den oppover får man frem utløser og snarveisknapper til kamera, mens man får frem spillkontroller ved å skyve den nedover. Til venstre dukker det opp nummertastatur og til høyre har man snarveisknapper til MP3-spiller, med trykksensitiv volumkontroll.

Se video av fremtidsmobil


Nå er det ingen tvil om at dette kun er en konseptmobil. Derfor er tvilsomt om vi noensinne kommer til å finne en identisk versjon i den lokale butikken. Kanskje litt trist med tanke på hvor stilig den ser ut. Allikevel er det en retningsviser for hvor bransjen er på vei.

Se video

Nokia har imidlertid et lignende konsept som allerede er på vei ut på markedet. I høst presenterte de nemlig toppmodellen N95 som kan skyves i to retninger (opp og ned), med forskjellig funksjonalitet ut fra hvilken retning mobilen skyves.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nokias modell vil være på markedet i løpet av de første månedene i 2007. Selv om Fujitsu Siemens ikke planlegger å lage en fullt fungerende versjon av sin konseptmobil hevder selskapet at mobiler med denne typen skyvemekanisme vil komme en eller annen gang i løpet av neste år.

Dingsebladet T3 har fått ta en nærmere titt på denne konseptmobilen og har lagt filmen ut på nettet for at vi alle skal kunne se. Klikk på Play-knappen under for å se hvordan denne mobilen vil fungere i praksis.