<strong>FØRE VAR:</strong> Hvor burde du kjøre? Og når? Med trafikk i Google Maps kan det bli enklere å finne ut. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Per Ervland
FØRE VAR: Hvor burde du kjøre? Og når? Med trafikk i Google Maps kan det bli enklere å finne ut. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Per Ervland Vis mer

Se trafikken i norske Google Maps

Endelig har funksjonen kommet til Norge. Og det er du som står for dataen.

Publisert
Sist oppdatert

"Google Maps-trafikk nærmer seg" fortalte DinSide i mai i fjor.

Da hadde trafikkoppdateringer i Google Maps kommet til Sverige. Nå, nesten et år etter, har det endelig ankommet Norge også. Fire år etter tjenesten ble lansert.

"I dag kan du se trafikken i store byer og motorveier i Norge, New Zealand og Hong Kong" skriver Google Maps-utvikleren Håvard Kvålen i Googles Lat Long Blog.

Ikke over Trondheim

Dette betyr at du fra og med i dag kan se hvor tett trafikken står på veiene i og rundt de største byene her til lands.

<strong>HER:</strong> De grønne ormene er trafikken. Som du ser er det først og fremst Østlandet som er dekket hittil, men noen flekker på Vestlandet og Midt-Norge. Foto: Google Maps
HER: De grønne ormene er trafikken. Som du ser er det først og fremst Østlandet som er dekket hittil, men noen flekker på Vestlandet og Midt-Norge. Foto: Google Maps Vis mer


Akkurat nå kan du blant annet se trafikken på:

 • De største veiene i og rundt Oslo.
 • E18 hele veien fra Oslo til Larvik.
 • E6 fra Oslo til Svinesundbroen.
 • Deler av E6 fra Oslo mot Lillehammer.
 • Deler av E18 gjennom Grenland.
 • Deler av E18 mot Kristiansand.
 • Deler av Stavanger.
 • Deler av Bergen.
 • Deler av Trondheim og områdene rundt.
 • Trondheim er det nordligste som vises.
 • Trolig vil utvalget av steder komme an på hvor mange bilister som befinner seg der. Vi kommer tilbake til hvorfor.

Du får opp trafikken på PC-en ved å velge "Trafikk" i menyen øverst til høyre på kartet. Du kan også se trafikken på telefonen din, om den kjører Android eller er en iPhone. Du må da velge "Vis trafikk".

Google overvåker bilistene

Men hvordan vet Google hvordan trafikken ser ut? Det gjør de ikke. Men de vet hvordan tusenvis av deres brukere beveger seg i den, og kan dermed skape seg et bilde av hvordan trafikken er der og da.

Når du er ute og kjører, sender telefonen din nemlig data til Google om hvor du befinner deg og hvor raskt du beveger deg. Dermed kan Google regne seg frem til hvorvidt det er kø eller ikke.

Ja, for du har vel lest Googles vilkår og personvernregler? Det har vi, og her får du kortversjonen.

- Vi forstår at folk kan være bekymret for å fortelle verden hvor de kjører. Derfor har vi bygd inn sikkerhet, forsikrer Google Maps-sjef Dave Barth i et blogginnlegg.

Google lover at all data er helt anonym, og at data slettes fortløpende slik at man ikke kan spore enkeltbiler. De slår også sammen data om flere biler befinner seg på samme sted.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer