Se Samsung sommermobiler

Samsung vil fylle butikkene med spennende mobiler og underholdende ekstrautstyr i sommer. Her kan du få en oversikt over hva som er ventet.

For Samsung har nettopp kunne fortelle hvilke telefoner vi kan vente oss i norske butikker fremover og her er det mye spennende. Hva sies for eksempel om den elegante modellen Samsung E900, som selskapet selv hevder handler like mye om design og mote som det å ringe.

Denne modellen er en såkalt skyvemobil med sort speilfront og små innfelte detaljer i sølv. I tillegg vil denne mobilen introdusere selskapets nye brukergrensesnitt, noe vi gleder oss stort til å se. Kanskje vi nå får oppleve at menyene endelig tar steget opp på samme nivå som det vi kjenner fra Nokia og Sony Ericsson.

Samsung E900 Vis mer
KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Av spesifikasjoner er E900 utstyrt med to megapikselkamera og støtte for dataoverføringsteknologien EDGE. Internminnet skal være på 80 megabyte, i tillegg til at den har støtte for minnekort. Som flere av de nyeste modellene til Samsung vil også E900 ha mulighet til å koble seg direkte opp mot TV-en for å vise innholdet på mobilen (som presentasjoner, bilder og spill). Prisen vil ligge på 3 200 kroner og den skal være i butikkene i juli.

Nok en skyver

Men E900 er ikke den eneste skyvemobilen til Samsung. Selskapet har fokusert hardt på denne typen mobiler og vil komme med enda to til denne sommeren. I juli måned vil nemlig både Z400 og E370 dukke opp i butikkene, til en pris på henholdsvis 3 600 og 2 300 kroner.

3G-mobilen Samsung Z400 har faktisk fått automatisk tyverisikring, som fungerer slik at dersom noen setter inn et ukjent SIM-kort kan telefonen automatisk sende det aktuelle nummeret til to andre mobilnummer. Av andre funksjoner kan nevnes 3G, EDGE, to megapiksel kamera, og QVGA-skjerm (240 x 320 punkter og 262 144 farger).

Minimobilen E370 kommer på sin side i både sort og rødt, noe selskapet håper skal tilfredsstille alle de som etterspør sterke farger. Telefonen har et 1,3 megapiksel kamera, 40 megabyte internminne og EDGE-støtte.

Syltynn proffmobil

Ikke uventet er det også ventet en syltynn mobil til butikkene i sommer. I løpet av august måned skal nemlig Samsung i320 komme til Norge. Selskapet reklamerer med at denne gjør det slutt på uhåndterlige smarttelefoner, og med en vekt på 95 gram og en tykkelse på rett over centimeteren (11,5 mm) er det lett å være enig.

Samsung i320 Vis mer
KLIKK HER FOR FLERE BILDER

i320 har et fullstendig tastatur (med Æ, Ø og Å) og minner i så måte litt om businessmobilen Nokia E61. I motsetning til denne er imidlertid i320 utstyrt med Windows Mobile 5.0. Internminnet er på 120 megabyte, samtidig som det er støtte for microSD-minnekort. Den har også stereohøyttalere innebygd og støtte for Bluetooth-stereo. Prisen på denne avanserte mobilen vil ligge på imponerende 3 900 kroner.

Masse ekstrautstyr

Men Samsung har mer enn bare mobiler på lager. Selskapet har blant annet kommet med et eget trådløst stereoheadset. SBH-170 skal ligge komfortabelt rundt nakken, Samtaletiden skal være på åtte timer, spilletid på syv timer og standbytid på 150 timer. Prisen vil ligge på 1 200 kroner når det dukker opp i juli.

Miniatyrheadsettet WEP-200 er også en av nykommerne fra Samsung. Det trådløse headsettet er kun 3,9 cm langt, 1,7 cm bredt og 0,7 cm dypt. Vekten er på ubetydelige 9,2 gram. Prisen skal ligge på 999 kroner og den vil komme i tre forskjellige farger. Vil man koble et par ordentlige hodetelefoner til mobilen har Samsung sluppet en adapter til 199 kroner som gjør at man kan koble til vanlige 3,5 mm hodetelefoner.

Samsung SBH-170 Vis mer
KLIKK HER FOR FLERE BILDER

I tillegg kom Samsung med Music Stand - et par bærbare høyttalere til kun 499 kroner. De som vil gjøre mobilen om til MP3-spiller kan også prøve Music Box, som for 1 099 kroner inneholder adapter til hodetelefoner, minnekort, minnekortleser og stereo-/videooppkobling. I tillegg har selskapet kommet med en digital fotoramme (SPL-07), fotoskriver (SPP-2040B) og miniprojektor (P300) som er spesiallaget for bruk sammen med mobilen..

Lovende mobilhøst

Endelig ser det ut til at mobilprodusentene har skjønt at dersom vi skal bruke mobilene som kameraer og MP3-spillere må det komme utstyr som utnytter disse mulighetene. Nå har både Sony Ericsson og Samsung kommet med imponerende serier ekstrautstyr, noe som er gode nyheter for oss.

For sannsynligvis vil konkurrentene følge etter og da kan vi kanskje stå foren en minst like innbringende mobilhøst som det siste halvåret har vært.

Les også om de de ekstreme mobilene Samsung slapp tidligere i år både på CeBIT og 3GSM World Congress.