Se Operas mobilrevolusjon

Den er gratis, rykende fersk og passer på alle mobiler. Vi har testet - se video og last ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med Opera Mini, som kan installeres på alle mobiler, kan du lese vanlige nettsider med nær sagt hvilken som helst mobil. DinSide har omtalt nettleseren flere ganger, sist da den forelå i versjon 2.0 i fjor sommer.

4.0-versjonen som ble sluppet tirsdag, gir en dramatisk bedre opplevelse. Se video under.

Finn mobilen som passer for deg

Det spesielle er at Opera Mini bryter opp siden og plasserer alt innhold i én lang kolonne. Dermed har du kunnet bla gjennom store og komplekse sider på en liten skjerm, uten å måtte skrolle horisontalt, kun vertikalt.

Dessuten blir bilder komprimert før de lastes ned til mobilen, noe som begrenser datamengden radikalt. En velfylt nettside kan inneholde flere megabytes med data, og det kan fort bli dyrt, siden mobilleverandører gjerne tar godt betalt for datatrafikk.

Vi har testet, og kommenterer brukeropplevelsen i dette videoklippet:

opera 4 (wmv 7 966 kB)


Nå zoomer du

image: Se Operas mobilrevolusjon


Endringene i den første betaversjonen av Opera Mini versjon 4.0 er et dramatisk fremskritt. Nå vises en miniatyr av siden i sin helhet på skjermen, og så kan du zoome inn på innholdet og tilbake raskt og enkelt.

Nytt er også en egen musepeker. Du har fortsatt muligheten til å bruke "gamlevisningen" for små skjermer dersom du skulle ønske det.

Les også: Billigere og bedre nummeropplysning på mobil

Ifølge informasjonssjef Tor Odland hos Opera skal Opera Mini være dobbelt så rask som nærmeste konkurrent. Så langt er den lastet ned 15 millioner ganger.

Les mer om og last ned Opera Mini 4 beta her.