Med Twonky kjørende på Android-telefonen, kan du vise bildene direkte på TV, om den er DLNA-kompatibel.
Med Twonky kjørende på Android-telefonen, kan du vise bildene direkte på TV, om den er DLNA-kompatibel.Vis mer

Se mobilbildene direkte på TV

Android-applikasjonen Twonky gjør telefonen til en DLNA-server.

Mange tar flesteparten av bildene sine med mobiltelefonen, men veien fra mobiltelefonen og til å vise bildene på TV har til nå ikke vært den raskeste.

Som regel innebærer det at du må overføre bildene til en PC som er koblet til TV; enten via USB-kabel, sende dem til deg selv på epost, putte dem i en Dropbox eller hva det måtte være.

Twonky er en Android-applikasjon som gjør telefonen din til en DLNA-server. Når du starter applikasjonen kan du velge hva du vil dele - bilder, musikk, video eller flere av dem.

Applikasjonen søker så på telefonen etter de aktuelle elementene, og etter noen sekunder er du klar til dyst.

Se mobilbildene direkte på TV


Har du en DLNA-kompatibel enhet hjemme, som for eksempel PlayStation 3, Xbox 360, enkelte TV-modeller, bilderammer eller lignende, kan de nå aksessere innholdet på mobiltelefonen uten videre - helt trådløst. Da vi testet applikasjonen mot en PlayStation 3, dukket telefonen opp som en mediaserver som vi fritt kunne utforske.

Det skal sies at hastigheten ikke var all verden. Mens det tok et par sekunder å bla fra bilde til bilde, tok det brått ett minutt fra vi startet en MP3-fil til den kunne høres fra stuehøyttalerne, så å belage seg på den løsningen på neste fest vil vi nok fraråde deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uansett - du imponerer nok kompisene, og det er vel det viktigste? ;)

Se mobilbildene direkte på TV


Lenker
For å laste ned Twonky, kan du søke etter Twonky i Android Market, installere via Appbrain (Appbrain: Twonky) eller bruke en strekkodeleserapplikasjon™ og skanne QR-koden avbildet til høyre.