<strong><strong>FLERE MULIGHETER:</strong></strong> Nettjenesten JustWatch viser deg hvor du kan se en film, inkludert prisinformasjon. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FLERE MULIGHETER: Nettjenesten JustWatch viser deg hvor du kan se en film, inkludert prisinformasjon. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Se hvor du kan strømme filmen

Er det ikke irriterende å leie en film som viste seg å ligge på Netflix?

Publisert
Sist oppdatert

De senere årene har nordmenn fått tilgang på ganske mange strømmetjenester, som Netflix, Viaplay, C More, HBO og flere til. Flere av dem kan dessuten brukes også når du er på ferie i utlandet.

Samtidig har også mulighetene for filmkjøp og -leie på nett bitt ganske gode, der aktører som Apple, Google og Microsoft tilbyr filmleie både via PC, nettbrett, mobiltelefoner, spillkonsoller og TV-bokser.

Men lite er så irriterende som å leie en film, for så å oppdage et par dager senere at den var tilgjengelig på en strømmetjeneste du allerede abonnerer på.

Imidlertid er det mange som ikke tar seg bryet med å sjekke hver strømmetjeneste først, og det er nettopp her søketjenesten JustWatch kommer inn i bildet, som nylig ble lansert også for det norske markedet.

<strong><strong>FULL OVERSIKT:</strong></strong> JustWatch gir deg oversikt over hvilke aktører som tilbyr ulike filmer og tv-serier. Foto: Justwatch.com
FULL OVERSIKT: JustWatch gir deg oversikt over hvilke aktører som tilbyr ulike filmer og tv-serier. Foto: Justwatch.com Vis mer


Hvilke filmer er hvor?

JustWatch er rett og slett en nettside som har indeksert utvalget av film- og TV-serier fra en rekke aktører, slik at du raskt kan finne ut hvilke titler som finnes hvor.

Foreløpig er følgende tjenester støttet:

  • Netflix
  • Viaplay
  • C More
  • Mubi
  • HBO
  • Apple
  • Google Play
  • Microsoft
Alt du trenger å gjøre er å søke etter filmen eller TV-serien du ønsker å se, og så får du opp hvilke steder den kan leies, kjøpes eller strømmes. Du kan også utforske listen over de mest populære titlene, sortere på kritikk eller lanseringsår.

Hver film eller TV-serie vises med bilder fra filmen, trailer og karakterer blant annet fra IMDb og Rotten Tomatoes. I tillegg kommer direktelenker inn til de forskjellige tjenestene slik at du raskt kan sette i gang filmavspilling.

På en egen tidslinje kan du se viser hvilke nye titler som har ankommet de ulike tjenestene de siste dagene, der du også kan filtrere på én og en tjeneste om du for eksempel vil se hva Netflix har lagt til mens du var på ferie.

<strong><strong>APP:</strong></strong> Tjenesten finnes også som app for iOS og Android. Foto: JustWatch
APP: Tjenesten finnes også som app for iOS og Android. Foto: JustWatch Vis mer


JustWatch er også tilgjengelig som app for iOS og Android. I appen kan du legge til filmer i en watchlist slik at du kan bokmerke dem til senere, og du kan også se hvilke filmer som er på tilbud hos aktørene med leie- og kjøpefilm.

Men hvor godt fungerer det?

Etter å ha tatt noen stikkprøver, ser det imidlertid ut til at tjenesten burde ha gjort en bedre jobb med indekseringen, og da spesielt med tjenestene fra Google, Apple og Microsoft.

Eksempelvis får vi beskjed om at Netflix, C More og Google tilbyr Kill Bill, men den finnes også hos Apple. Likeledes får vi treff hos Apple og Netflix på De urørlige, men den kan også leies fra Google.

Tjenesten har drøye 11.000 titler indeksert, og stort sett får vi gode treff om vi bruker norske eller engelske titler, men ikke alltid.

Et søk på «hundreåringen» gir oss ingen treff, men søker man på den engelske tittelen finner man den riktige filmen. Her får vi imidlertid kun treff fra Apple, selv om filmen også er tilgjengelig på Netflix.

Likeledes viser tjenesten kun Apple som mulighet om man vil se den nye Zootopia, men den finnes også både hos Microsoft og Google; da med den norske tittelen Zootropolis.

Mer kommer

Ifølge informasjonssidene til JustWatch har de flere funksjoner rett rundt hjørnet; blant annet informasjon om skuespillere og regissører og filtrering på språk både på lydsporet og undertekster.

Tjenesten finner du på justwatch.com.

LES OGSÅ:
Smartflix gir deg hele Netflix-utvalget
Disse strømmetjenestene kan du bruke på ferie i utlandet
Slik kopierer du DVD-filmene til PC-en før du rydder dem bort

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer