Se de nye Sony Ericsson-telefonene

Nå kommer Walkman- og Cyber-shot-telefonene W910 og K850i, som omtales som supertelefoner. Her er detaljene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er over to år siden første Walkman-telefon (W800i) fra Sony Ericsson ble lansert. Siden har det kommet mange, og satsningen har vært en gedigen suksess for selskapet. Hittil er det solgt mer enn 45 millioner av denne musikkmobilfamilien på verdensbasis.

I juni 2006 kom så den første Cyber-shot-telefonen. Cyber-shot er betegnelsen på Sonys lommekameraer, og lanseringen av K800i markerte starten på det mange omtaler som lommekameraets endedager. Det er solgt 13 millioner Cyber-shot-telefoner, og også de andre kameraprodusentene har modeller som tar sikte på å erstatte behovet for et dedikert lommekamera.

Nå er Sony Ericsson klare med en ny modell fra hver av de to klassene. Skyvemodellen W910i i Walkman-klassen og standardformat-modellen K850i i Cyber-shot-klassen. Begge modeller støtter HSPDA, også omtalt som turbo-3G høyhastighets nettilkobling, som sørger for raskere surfing, nedlastinger mm.

image: Se de nye Sony Ericsson-telefonene


Bevegelsessensor

W910i har en rekke musikkfunksjoner, inkludert "intelligente" spillelister. SenseMe-funksjonen skal for eksempel være i stand til å velge ut og spille musikk som matcher humøret ditt. Shake Control er en annen funksjon som utfører forskjellige kommandoer basert på bevegelser. Rister du telefonen spilles en tilfeldig sang, og en lett vridning tar deg til neste sang. Den samme sensoren kan også brukes til å spille enkelte spill.

W910i leveres med 1 GB minnekort (Memory Stick Micro), og i følge SonyEricsson skal det gå raskere å overføre musikken til W910i enn tidligere Walkman-modeller (1 GB på 3 minutter).

image: Se de nye Sony Ericsson-telefonene


De portable høyttalerne MPS-70 og Stereo Bluetooth Headset HBH DS-220 er valgfritt tilleggsutstyr som leveres i samme rødfarge som W910i.

5 megapiksler

Cyber-shot-telefonen K850i er utstyrt med et kamera på 5 megapiksler og autofokus, xenon-blitz og videolys, og kvaliteten skal i følge Sony Ericsson kunne måle seg med et vanlig lommekamera. Modellen er utstyrt med mange funksjoner for bildeforbedringer, inkludert Photo Fix som justerer lysbalansen i bildet. BestPic-funksjonen kan du bruke når du skal fotografere objekter i bevegelse. Det tas 9 bilder i rask rekkefølge, og i etterkant kan du velge ut bildet du synes ble best og slette de andre.

- Selv om utgangspunktet er en utmerket mobiltelefon, kan man nesten si at dette er et kamera med telefon, sier Marius Framnes i Sony Ericsson i en pressemelding fra selskapet.

image: Se de nye Sony Ericsson-telefonene


I forhold til småsøsknene K810i og K800i skal K850i dessuten være utstyrt med kraftig forbedret bibliotekfunksjon for medier. Skjermen måler 2,2 tommer, og skal også være kraftig oppgradert i forhold til tidligere Cyber-shot-modeller.

På vei til butikkene

W910i leveres i rødt og svart. Antatt pris er ca 4.000,- uten abonnement. K850i er svart med blå detaljer og vil koste ca 4.500,-. Begge telefonene vil være i butikkene i løpet av oktober.

Les også:
Se de nye Nokia-telefonene (Dingz.no)