Se de nye Nokia-telefonene

Fokus på teksting og sosiale nettverk.

Flere av de store mobilprodusentene har lansert nye telefoner i dag. Nokia er en av dem, og har vist fram tre nye modeller, alle tre har fullt tastatur, og alle er utviklet med tanke på å gjøre det enklere å skrive meldinger og bruke sosiale medier, melder selskapet i en pressemelding.

Pris- og funksjonsmessig ligger de i midtskiktet, og kun en av dem har trykkfølsom skjerm. To av modellene er allroundere, mens siste modell er beregnet først og fremst på businessmarkedet.

Tidligere i dag: Microsoft lanserer Kin One og Kin Two

Nokia C3 - den rimelige

Se de nye Nokia-telefonene


Dette er selskapets første telefon basert på operativsystemet Series 40, som leveres med fullt QWERTY-tastatur. Den leveres i flere forskjellige farger, og enkel tilgang til Nokia-tjenester og sosiale nettverk fremheves som spesielt positivt.

Telefonen har en 2,4" skjerm med 320 x 240 piksler, et 2 megapiksels kamera, radio, fullverdig nettleser og mediespiller, WLAN-støtte, Bluetooth og 3,5 mm tilkobling for hodetelefoner. Her er også en spalte for microSD-kort, inntil 8 GB støttes, men dette er ekstrautstyr. Prisen er oppgitt til 1200 kroner uten binding.

Nokia C6 - trykkfølsom skyvetelefon

Se de nye Nokia-telefonene


Denne er basert på Symbian-operativsystemet, og den 3,2" store skjermen er trykkfølsom. I tillegg har den uttrekkbart tastatur. Den er utviklet med tanke på sosiale medier, og statusoppdateringer kan gjøres direkte på startskjermen.

Telefonen har forøvrig et 5 megapiksels kamera med autofokus og blits, et kamera for videokonferanser, aGPS, radio, mediespiller, 3,5 mm tilkobling for hodetelefoner, og spalte for microSD-kort med kapasitet på inntil 16 GB. Et 2 GB kort følger med. Prisen er oppgitt til 3000 kroner uten binding.

Nokia E5 - businessmodell

Se de nye Nokia-telefonene


Dette er en profftelefon med utvidede nettverks- epost- og IM-funksjoner, kontaktvisning på hjemskjermen, og telefonen kan også låses via SMS hvis den blir stjålet.

Skjermen måler 2,4", oppløsningen er 320 x 240 piksler. Forøvrig har den aGPS, 5 megapiksels kamera med LED-basert blits, WLAN, Bluetooth, mediespiller og 3,5 mm tilkobling for hodetelefoner, og telefonen støtter dessuten minnekort på inntil 32 GB (microSD). Et 2 GB kort følger med. Prisen er oppgitt til 2500 kroner uten binding.

Samtlige telefoner ventes i butikkene i løpet av 2. eller 3. kvartal i år. DinSide vil følge opp med tester.

Les også: Du får ny iPhone - igjen