Se de falske mobiltelefonene

At det asiatiske markedet flommer over av piratkopierte spill og filmer er ingen overraskelse. Men her kan du se at det samme også skjer med mobiltelefoner.

Ut fra bildene under kan du se hvor langt kineserne har gått i forhold til å kopiere designet på de mest populære mobiltelefonene på markedet. Spesielt Sony Ericsson har fått gjennomgå.

Noe for norske butikker

Se blant annet hvordan den ekstremt populære Walkman-mobilen W800i ser ut i kinesisk forpakning. Under Music King-merket har den blitt rått kopiert. Både frontdeksel og bakdeksel er til forveksling like.

Som de fleste vet har Sony Ericsson slitt med å levere nok eksemplarer av W800i her til lands, så kanskje import av W800c fra Music King er en idé for norske butikker som sliter med å få tak i originalen. Ikke så lovlig kanskje, men.....

- Det er viktig å huske at dersom man kjøper slike billige produkter får man som regel langt dårligere kvalitet og i noen tilfeller kan dette faktisk være veldig farlig, sier informasjonssjef Anna Svensson i Nokia Scandinavia til DinSide.no, med klar referanse til de farlige batteriene som har blitt solgt under falskt Nokia-varemerke .

Men tilbake til de falske kinesiske mobilene: klarer du å se hvilken modell som er ekte og hvilken som er falsk?


Den eneste markante forskjellen man ser på disse to telefonene er at den falske versjonen (til høyre) er en smule større en originalen. Det er også noen andre elementer som er annerledes. Klarer du å finne dem? (Svaret kommer under)


Som sagt er det ikke bare frontdekselet er likt. Kamerabiten er også ganske lik, selv om logoen til Sony Ericsson forståelig nok er borte. Noen andre små elementer er også endret, men i det store og hele er de to modellene identiske.


Her ser du innpakningen til Music King W800c og overraskende nok er det ikke lite, bortsett fra navnet, som er kopiert fra Sony Ericssons boks.


Nå kan du se om du klarte å finne alle forskjellene på de to modellene. Først og fremst er navnet på toppen av telefonen endret fra Sony Ericsson til Music Mobile. Det kjente Walkman-merket til Sony er også fjernet fra knappen på midten av telefonen, mens merket er reversert nederst. Tastene er også annerledes, med rød tekst.


Populære Sony Ericsson

Men W800i er ikke den eneste modellen til Sony Ericsson som har fått gjennomgå. Som man kan se over ble også fjorårets storselger K700i kopiert. Denne har også ekstremt like front- og bakdeksler.

I likheten med storebroren W800i er også her logoen til Sony Ericsson fjernet, og da er jo alt greit, eller....

Flere kopier

Under ser man også tre kopier av andre relativt populære mobiltelefoner. Det er tydeligvis ingen grense på hvilke modeller som kopieres. Man kan jo lure på om det selges noen ekte modeller på det asiatiske markedet.


Kjenner du igjen noen av modellene?


Her ser du de aktuelle modellene i ekte innpakning. Se blant annet motemobilen Nokia 7200 (til venstre). Noen elementer er selvsagt endret også her, se blant annet på hvordan den falske mobilen har fått antenne.

Falske Qtek-modeller

Mange har også trodd at Qtek-modellene fra taiwanske HTC har benyttet seg av noe av den samme taktikken. For ser man på flere av modellene deres er det mange designelementer fra populære Nokia- og Sony Ericsson-modeller man kjenner igjen.

I disse tilfellene er det imidlertid snakk om bare å låne litt fra den ene og andre, i stedet for rå kopiering av hele mobilen.

- Har ikke gjort noe galt

Kineserne som står bak disse modellene beskytter seg bak at de ikke har puttet produsentenes virkelig navn på de falske versjonene. Dette mener de er mer enn nok til at folk skal skjønne at de ikke har gjort noe galt. Hva advokatene til Samsung, Nokia og Sony Ericsson mener om dette er imidlertid ikke kjent.

De tekniske spesifikasjonene på kopiene skal faktisk være sammenlignbare med det originalene kan skryte av. Programvaren skal imidlertid ikke være den samme, men produsentene av de falske modellene hevder at modellene inneholder de samme multimediefunksjonene.

En annen grunn de påberoper seg til å lage falske modeller er at originalene er altfor dyre. I tilfellet med W800i hevder de at de klarer å gå med overskudd selv om de bare tar 25 prosent av det Sony Ericsson tar for sin modell.

Det blir spennende å se om de ordentlige mobilprodusentene tar noen rettslige skritt etter hvert som det kinesiske markedet åpnes mer og mer.

Kilde:
SlashPhone