Se alt speilvendt med VR-briller

Norsk VR-app gjør deg forbausende svimmel.

<strong>UÆÆÆ:</strong> Når du ser alt speilvendt blir du svimmel. Det kan vi skrive under på. Foto: VR Party Games
UÆÆÆ: Når du ser alt speilvendt blir du svimmel. Det kan vi skrive under på. Foto: VR Party Games Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VR er over oss for fullt, anført av Oculus Rift og HTC Vive for de seriøse gamerne, og Gear VR, Cardboard og lignende løsninger for oss andre som klarer oss med litt enklere innretninger.

De sistnevnte bruker nemlig mobiltelefonen som skjerm. Cardboard kan du bruke både med iOS og Android-telefoner, mens Gear VR er laget av Samsung og da forbeholdt S6- og S7-modellene.

LES OGSÅ: De fem beste spillene til Gear VR

Se alt speilvendt

Nye titler som kan brukes med VR-briller renner inn om dagen. For bare noen uker siden ble populære Minecraft lansert for Gear VR, og både for Samsung-brillene og Cardboard er det nå blitt flust av titler å boltre seg i.

En av dem, som kan brukes både med Gear VR og Cardboard, er norskutviklede VR Party Game. Appen er særdeles enkel av funksjonalitet – den viser bare det mobilkameraet ser, men med en liten vri: Den gjør det enten speilvendt, opp/ned eller med to sekunders forsinkelse.

Dermed er det bare å klekke ut utfordringer som må gjøres med VR-brillene på hodet. Vi ble nesten sjokkerte over hvor vanskelig det var å plukke opp en flaske som stod på plenen, tre meter foran. Hjernen blir fullstendig lurt av det speilvendte bildet, og vi følte at vi hadde null kontroll på kroppen der vi stod og veivet med armene for å holde balansen.

Her ser du en video skaperne har delt på Facebook:

VR Party Game koster ni kroner i Play Butikk og inkluderer forsinkelse og speilvendt. Vil du ha opp/ned i tillegg, koster det deg ytterligere ni kroner.

Triks for Gear VR

Appen fungerer rett ut av boksen med Cardboard, men hvis du har Gear VR, er du nødt til å laste ned en app ekstra som gjør Gear VR kompatibel med Cardboard-apper.

Den heter CN Enabler for Gear VR og fungerte i hvert fall som forventet da vi testet den på en Galaxy S7.

LES OGSÅ:
Nye Android får VR-støtte innebygd
Playstation VR kommer før jul