Scalado Album

Galleri-appen på Android har sine mangler. Scalado Album har færre.

Scalado Album er en fotoapp som tar sikte på å erstatte den medfølgende galleri-appen for Android.
Scalado Album er en fotoapp som tar sikte på å erstatte den medfølgende galleri-appen for Android. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter hvert som tiden går, fylles de fleste mobiltelefoner med bilder, og selv om den medfølgende galleri-appen i Android fungerer fint til å bla igjennom bildene, har den sine mangler hva angår sortering, hastighet og oversiktlighet.

Vel å merke kan telefonprodusenten din gjerne bytte ut standard-appen med sin egen galleri-app, så enkelte vil nok være mer fornøyde med det som følger med telefonen enn andre.

Uansett – synes du galleri-appen har sine mangler, finnes det andre alternativer. Blant de nyeste er Scalado Album, som er appen vi tar en titt på i dag.

Se alle, de som er tatt i nærheten, sist måned eller lignende. Scalado har flere innfallsvinkler.
Se alle, de som er tatt i nærheten, sist måned eller lignende. Scalado har flere innfallsvinkler. Vis mer


Rask og oversiktlig

Nå skal det sies at vi har testet Scalado Album på Samsung Galaxy S III, som er en svært rask telefon fra før. Men har du en ikke-fullt-så-rask telefon, skal denne galleri-appen oppleves merkbart raskere enn den som er standard i Android. Uansett – første gang appen starter opp, tar det litt ekstra tid å lage miniatyrutgaver av bildene, men når det er gjort kan vi skrive under på at det går usedvanlig raskt å bla i bilder, enten du skroller igjennom miniatyrutgaver eller hopper fra bilde til bilde.

Appen responderer også raskt om du dobbelttrykker på skjermen, der bildet zoomes inn til 100 prosent forstørrelse – uten forsinkelse som er vanlig i mange andre galleri-apper, der du først ser på en versjon av bildet med lavere oppløsning. Snedig er det også at du kan zoome inn ytterligere (over 100 prosent) dersom du virkelig vil ta pikslene i nærmere øyesyn. I tillegg er det mulig å se EXIF-informasjonen som er bakt inn i bildefila med informasjon om tidspunkt, følsomhet, blender, lukkertid etc.

Standard-galleriet i Android skiller bildene i ulike mapper ut fra hvordan de er plassert på internminne/minnekort. Dette er bare én av visningene i Scalado Album – du kan også få gruppert bildene basert på måned, sted, bare se de du har tatt med kameraet eller få alle bildene i én og samme visning.

En fiffig mulighet er "nearby", som viser deg alle bildene du har tatt i nærheten av der du befinner deg i øyeblikket. Scalado Album kan selvsagt også vise videoer; faktisk også med animerte miniatyrbilder.

Du kan se bilder du har tatt på et kart for å gjøre det raskere å finne frem bildet du ønsker å se på.
Du kan se bilder du har tatt på et kart for å gjøre det raskere å finne frem bildet du ønsker å se på. Vis mer


Kartvisning

Det er også mulig å se bildene du har tatt på et kart. Da merkes de ulike åstedene med nåler, og så kan du trykke på dem for å se bildene fra akkurat det stedet (støttes også i bilder-appen for iPhone).

Ser du på miniatyrbilder kan du enkelt merke flere bilder ved å holde fingeren nede på ett av dem, og deretter prikke på resten, for deretter å slette, dele etc. Det er også mulig i standard-appen.

Scalado Album har også enkle funksjoner for å beskjære og rotere bildene, og har dessuten en snarvei til kameraet i hjørnet. Er det mapper du ønsker å skjule fra visningene, kan du også gjøre det ved å holde fingeren nede på den aktuelle mappen og bekrefte med OK.

SAMLESIDE:

Foto-apps

Scalado Album, Google play
Scalado Album, Google play Vis mer


Dette liker vi:
* Svært raskt både å bla i bilder, zoome inn etc.
* Flere gode sorteringsmuligheter, f.eks. "nearby" eller pr måned
* Muligheten for å skjule enkelte mapper

Dette savner vi:
* Muligheten for å koble til eksterne tjenester som Picasa, Flickr, Facebook etc. og se bilder derfra
* Ingen mulighet å stjerne bilder som favoritter, tagge bilder, ansiktsgjenkjenning etc.

Scalado Album (Google Play, kr 6,-)

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!