Samsungs nye Ultra-mobiler

Spionbilder av kommende mobiler er ikke noe nytt, men det er ikke alltid like spennende som her. Se bildene som avslører de nye Ultra-mobilene til Samsung.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i sommer lanserte Samsung sin nye Ultra-serie, som kombinerer god teknologi med spennende design. Siden vi er midt i 2006 snakker vi selvsagt om syltynne mobiltelefoner. De tre modellene som ble vist frem hadde en tykkelse på mellom 6,9 og 12,9 mm. Nå ser det ut til at selskapet skal dra flere slike mobiler frem fra ermet.

For det mobilselskapene ikke ser ut til å ha skjønt er at kameramobiler er ”ypperlig” egnet til å ta spionbilder av PowerPoint-presentasjoner i mørke rom. Heldigvis for oss kan man kanskje si. For uten slike kameraer hadde det vært langt vanskeligere å få tak i bildene som du ser under. I dette tilfellet kommer bildene fra et møte der Samsung presenterer kommende mobiltelefoner.

Tynn glede

Selskapet skal nemlig ha tre mobiler til i den nye Ultra-serien på lur. Hittil har vi bare fått tak i spionbilder av to av disse modellene, men disse bildene lover i hvert fall godt. Se for eksempel på modellen som går under betegnelsen Joy. Navnet kan kanskje tyde på at Samsung har skjønt at den vanlige mannen i gata egentlig kunne tenkt seg å slippe kryptiske bokstav- og tallkombinasjoner.

Samsungs nye Ultra-mobiler


Joy er en såkalt skyvemobil med en tykkelse på 13,5 millimeter, derav navnebetegnelse nummer to – Ultra Edition 13,5. Modellen er utstyrt med et kamera med en oppløsning på tre megapiksler og det Samsung kaller Vivid Video Recording. Vi får håpe at sistnevnte betyr bedre videoopptaksmuligheter, et punkt Samsung har hengt litt etter på.

I tillegg til kameramulighetene skal den ha noe som heter Simple Search, som vi går ut fra er en enkel snarvei til internettsøk, på samme måte som Sony Ericsson har snarvei til Google på noen av sine modeller. Joy er også utstyrt med 3G, 150 megabyte minne og støtte for microSD-minnekort.

Ikke bare enkelt

Den andre Ultra-mobilen vi har bilder av kan imidlertid tyde på at Samsung ikke helt har skjønt dette med navn allikevel. Denne går nemlig under navnet Z620 eller Ultra Edition 11,8. Denne 3G-mobilen er da 11,8 millimeter tykk og designet er av typen clamshell (foldemobil). Dekselet er laget av magnesium og Z620 er en av mobilene som skal appellere til den designbevisste.

Samsungs nye Ultra-mobiler


Skjermen er på 2,3 tommer og vil ha en oppløsning på 240 x 320 punkter (QVGA). Tastaturet skal inneholde store, behagelige taster og 138 megabyte internminne. I tillegg har den minnekortstøtte. Kameraet har en oppløsning på to megapiksler.

Kommer i 2007

Begge disse mobilene, i tillegg til den tredje, som vi hverken har bilder av eller detaljer om, skal visstnok dukke opp i løpet av desember i år. Sannsynligvis blir det for sent til julesalget, men dette kan jo være ypperlige mobiler for den som vil starte 2007 med en ny telefon.

Les også tester av de syltynne Samsung-mobilene Z540 og D820

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer