Samsung-telefoner får Marshmallow

Norske brukere rapporterer nå om at det er mulig å oppdatere til siste versjon av Android.

<strong>ENDELIG:</strong> Mange Samsung-eiere har ventet utålmodig, men i dag ser det ut til at Samsung endelig oppgraderer S6-telefonene med siste Android-versjon. Foto: KIRSTI ØSTVANG
ENDELIG: Mange Samsung-eiere har ventet utålmodig, men i dag ser det ut til at Samsung endelig oppgraderer S6-telefonene med siste Android-versjon. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag har vi fått e-post fra flere av våre lesere som kan meddele at Samsung omsider er klar med oppdateringen til nyeste Android-versjon, versjon 6.0, eller Marshmallow, som den heter på populærspråket.

Oppdateringen ser ut til å gjelde S6-serien, altså S6/Edge og S6 Edge+.

Oppdatert: Eiere av Sony Z5-telefoner rapporterer også om Marshmallow-oppgradering denne uka.

Nytt i Android 6.0 er blant annet bedre håndtering av app-rettigheter, nye strømsparingsfunksjoner og støtte for fingeravtrykkslesere i selve operativsystemet.

LES MER: Dette er nytt i Android Marhsmallow

Slik oppgraderer du

Telefonen din sjekker jevnlig etter oppdateringer, så normalt sett skal det ikke gå veldig lang tid før du blir varslet om at en oppdatering er tilgjengelig.

Vil du gjøre det med en gang, går du til innstillinger, om telefonen og programvareoppdatering for å sjekke etter den nye oppdateringen.

Forhåpentligvis har Samsung testet denne oppdateringen godt. På denne tiden i fjor ble det mye baluba blant Galaxy S5-eiere da Lollipop-oppgraderingen innholdt flere bugs der blant annet batteritiden ble hardt rammet.

Derfor kan det være lurt å vente på de første tilbakemeldingene før du kaster deg inn i oppgraderingen. Et råd fra Samsung sist gang var nemlig å nullstille telefonen dersom man hadde problemer.

De nye telefonene, Samsung Galaxy S7 og S7 Edge, som lanseres denne uka, har for ordens skyld denne Android-versjonen innabords allerede.

TEST: Samsung Galaxy S7 Edge

Treg utrulling

Selv om det nå er et halvt år siden Android 6.0 ble lansert, har oppgraderingen gått tregt fra mobilprodusentene.

I følge tall fra vårt analyseverktøy, Google Analytics, er det bare 5 prosent av Dinsides Android-lesere som kjører denne versjonen. Til sammenligning finner vi iOS 9 hos 83 prosent av iOS-brukerne.

LES OGSÅ: Får din telefon Android Marshmallow?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!