Galaxy Note: En av våre favoritter, og vi er tydeligvis ikke alene om å mene det. Foto: Øivind Idsø
Galaxy Note: En av våre favoritter, og vi er tydeligvis ikke alene om å mene det. Foto: Øivind IdsøVis mer

Samsung størst i verden på mobil

Dytter Nokia ned fra tronen for første gang på 14 år. Men iPhone drar fortsatt inn mest penger.

Ifølge The Telegraph har Samsung solgt hele 93,5 millioner mobiltelefoner på verdensbasis i løpet av første kvartal 2012.

De imponerende tallene er hentet inn av analysebyrået Strategy Analytics, og viser altså at en av fire mobiler solgt på verdensbasis er fra det koreanske selskapet.

Kommer Nokia noengang tilbake?

Samsungs erobring av førsteplassen er også en indikasjon på at ikke alt er som det pleier hos våre finske vinner i Nokia.

Til tross for et totalsalg på 83 millioner mobiler, mister de nemlig førsteplassen for første gang på hele 14 år. Hovedproblemet til Nokia er imidlertid ikke salget i seg selv. Problemet er at de aller fleste solgte mobilene er billige og derfor gir små inntekter, og vi er nok neppe alene om å lure på om de noengang kommer til å gjenerobre tronen. Her hviler rett og slett alt på om samarbeidet med Microsoft og Windows Phone 7 vil bli den suksessen de håper på.

Galaxy for nesten alle pengene

Det er smart-mobilene i Galaxy-serien som står for nesten halvparten av Samsungs inntjening, og her øker de også forspranget til Apples iPhone:

Ifølge Stategy Analytics solgte Apple 35,1 millioner mobiler fra januar til mars, mens Samsung solgte 44,5 millioner smartmobiler.

Men Apple tjener mer penger...

Malurten til Samsung er at Apple fortsatt tjener over dobbelt så mye på mobilsalget, og det til tross for at de selger et mindre antall enheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grunnen er ganske enkelt at Apple kun selger dyre iPhone, mens Samsung også selger et stort antall rimelige mobiltelefoner. I takt med at stadig flere går over til smartmobiler ser imidlertid utviklingen svært lys ut for Samsung, spesielt med nye Galaxy S3 på vei.