En tøffing, forhåpentligvis kommer den også til Norge.
En tøffing, forhåpentligvis kommer den også til Norge.Vis mer

Samsung Rugby Smart: Vanntett smartmobil

Fukt og smartmobiler går dårlig sammen, heldigvis kommer det flere alternativer.

Kun få dager etter at vi lot oss imponere over Panasonics rålekre Eluga, den vann- og støvtette smartmobilen som kommer til Norge, viser også Samsung fram en aktuell modell.

Men ser du bort fra at de begge to kjører Android, er de i to ulike klasser: For der Eluga er en toppmodell og vil få en pris deretter, skal Rugby Smart bli et langt rimeligere alternativ.

Vi har enda ikke fått bekreftet om den kommer til Norge, men i USA er i hvert fall antatt salgspris på lave 100 dollar mot binding til AT&T. Det er det ikke mye å si på.

Hva får du?

Mobilen er støvtett, og skal tåle å holdes under vann i opp til 30 minutter, så lenge du ikke overstiger 1 meters dybde. Den er i tillegg kraftig forsterket for å tåle støt, og høye og lave temperaturer.

Ifølge Samsung tilfredsstiller den kravene til US Mil-STD 810F for støv, fuktighet, regn, støt og temperatur, mens vanntettheten følger IP67 standarden.

I følge skrytevideoen du ser under er den altså tiltenkt ungdom og andre som lever et aktiv liv, eller bare er noen store kløner:

Spesifikasjonsmessig er det også helt greit, med

  • Android 2.3, eller Gingerbread, og 4 GB internminne, pluss mulighet for minnekort på 32GB.
  • Skjermen har en oppløsning på 480*800 piksler, er på 3,7 tommer og av typen Super AMOLED, Kameraet er på 5 megapiksler med HD-opptaksmulighet (720p).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Gizmodo.