Sliter du med lagringskapasiteten på Samsungs nye Galaxy S4? Da har vi kanskje gode nyheter til deg. Foto: KIRSTI ØSTVANG
Sliter du med lagringskapasiteten på Samsungs nye Galaxy S4? Da har vi kanskje gode nyheter til deg. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Samsung oppdaterer Galaxy S4

Skal gjøre det mulig å lagre apper på minnekortet.

Samsung har akkurat begynt å rulle ut en oppdatering til Galaxy S4 som byr på en etterlengtet nyhet for en del brukere.

Som vi påpekte i vår test av Galaxy S4, kommer 16 GB-modellen med kun 9,15 GB tilgjengelig lagringsplass til apper og annet innhold. Samsung har fått mange klager på at dette er for lite.

Den nye oppdateringen fikser dette problemet ved at det nå er mulig å flytte apper over til SD-minnekortet. Dette var en funksjon Google fjernet med versjon 4.2 av Android som Samsung nå har kommet seg en vei forbi.

Utviklere er fremdeles nødt til å aktivere funksjonen for at apper skal kunne lagres på denne måten, men nå er i hvert fall muligheten der. Samsung har også frigjort den interne lagringkapasiteten til 9,23 GB, en økning på knappe 0,08 GB.

Les også: Samsung bekrefter S4 Mini

Flere visuelle endringer

Ellers kommer oppdateringen med flere andre feilrettinger og forbedringer. Blant annet har den fått en ny delvis gjennomsiktig varslingsmeny og en ny look på hurtiginnstillings-ikonene. Det er også blitt mulig å ta opp video i HDR. I tillegg fikses en feil som ga en lilla farge-effekt ved skrolling i nettsider.

Android Central skriver at telefonen føles litt mer responsiv og at det lagger litt mindre i animasjonene etter oppdateringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge SamMobile er oppdateringen foreløpig kun tilgjengelig i Tyskland, men den skal rulles ut til andre land i tiden fremover. Den skal kunne lastes ned direkte fra telefonen eller via Kies-programvaren, og ligger på 366 MB.

Les flere mobilsaker på DinSide