Samsung Omnia W lanseres i November med siste versjon av Windows Phone 7; Mango.
Samsung Omnia W lanseres i November med siste versjon av Windows Phone 7; Mango.Vis mer

Samsung Omnia W annonsert

Ny Windows Phone 7-modell som også kan brukes som trådløs router.

Den mye omtalte Mango-oppdateringen av Windows Phone 7 er rett rundt hjørnet, og det er først med den at operativsystemet egentlig kan regnes som lansert i Norge, selv om telefonene har vært tilgjengelige en god stund, hvor merkelig det enn må høres.

Oppdateringen har over 500 nyheter; deriblant også tilpasninger til det norske markedet.

SAMLESIDE:

Windows Phone 7

Dermed ser det ut til å komme en ny bolk av modeller denne høsten, og mange krysser også fingrene for at Nokia vil lansere sin første WP7-modell før julehandelen tar av for alvor.

Samsung Omnia W

Av Windows Phone 7-modellene vi har testet hittil, er det Samsung Omnia 7 vi har vært mest begeitsret for; mye på grunn av Samsungs fabelaktige Super AMOLED-skjerm, som byr på et dypt sortnivå og svært rikelig med farger.

Omnia W følger i samme fotspor. Telefonen har en 3,7 tommers Super AMOLED-skjerm med oppløsning på 480x800 piksler og lanseres altså med Windows Phone 7.5 (Mango). Prosessoren snurrer på 1,4GHz (enkeltkjerne), med 1GB RAM og 8GB intern lagringspass. Kameraet tar bilder med 5 megapikslers oppløsning.

Det som skiller Omnia W fra resten av WP7-modellene er at den også kan brukes som trådløs router, noe som ikke er en standardfunksjon i Windows Phone 7. Dette kan du imidlertid gjøre med både iOS og Android, samt flere modeller fra Nokia.

Slik blir iPhone en trådløs router
Slik blir Android-telefonen en trådløs router

I tillegg støtter telefonen Samsungs AllShare-plattform, som lar deg spille av film, se på bilder, høre på musikk direkte fra en annen maskin i samme trådløse nettverk (via DLNA).

Samsung Omnia W lanseres i November med en prislapp på 3000 kroner veiledende