Samsung og HTC annonserer nye mobiltelefoner

Tre nye Bada-telefoner og én ny Android-telefon.

I et stadig voksende marked for smartmobiler er kampen om kundene hard.

Mens flere produsenter hiver seg på Android-bølgen i kampen mot Apples iPhone, er det også noen som velger å gå sine egne veier.

Samsung velger begge deler, og har både Android-telefoner og Bada-telefoner i sitt sortiment.

Vi har allerede testet en Bada-telefon fra Samsung, Samsung Wave, som endte med en firer på terningen. Ett av momentene var det svært begrensede utvalget av applikasjoner. Det har selvsagt tatt seg opp med tiden, og nå er det ca 1200 applikasjoner tilgjengelige på Bada-plattformen; fortsatt milevis bak iPhone (over 250.000) og Android (over 100.000).

Dette er Samsungs nye Bada-toppmodell; Samsung Wave S8530
Dette er Samsungs nye Bada-toppmodell; Samsung Wave S8530 Vis mer


Samsung Wave II (S8530)

Nå står det tre nye modeller på trappene. Den nye toppmodellen heter Wave II S8530 og erstatter Samsung Wave S8500. Den nye telefonen har en 3,7" kapasitiv skjerm og et deksel av metall, og prosessoren er nå på 1GHz; altså den samme hastigheten som de fleste toppmodeller har i dag.

S85030 kjører Bada v1.2 med Samsungs TouchWiz 3.0-grensesnitt på toppen, og den har også FM-radio, kamera med fem megapiksler med LED-blits. Telefonen har også 2GB innebygd minne og har også støtte for microSD-minnekort. Den kan også spille Xvid/Divx rett ut av boksen og filmer med HD-oppløsning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samsung har også et samarbeid med Swype - skjermtastaturet som fungerer slik at du bare drar fingeren over alle bokstavene i et ord, uten å slippe den mellom hver tast.

Les også: Slik bytter du ut Android-tastaturet

Ellers er det meste på plass - 802.11b/g/n (trådløst nettverk), HSDPA, Bluetooth 3.0 og 3.5mm-uttak for hodetelefoner. Anbefalt utsalgspris er 4200,- når telefonen kommer i november.

Samsung Wave 723 kommer i tre ulike farger. Hvit, sort og denne.
Samsung Wave 723 kommer i tre ulike farger. Hvit, sort og denne. Vis mer


Samsung Wave 723 (S7230)
Lillebror 723 blir billigere med en anbefalt prislapp på 2675 kroner. Prosessoren er her 455MHz og skjermen på 3,2 tommer. Også minnet er redusert til 100MB, og telefonen kjører Bada v1.1, men ellers er det mye likt, som 5Mp-kamera med LED, samme egenskaper i forhold til trådløst nett, Bluetooth etc. Dekslet er også her laget av metall.

Samsung Wave 575 (S5750)
En enda billigere variant er 575, som koster femhundrelappen mindre igjen. Her er det ikke LED-lampe, og kameraet har oppløsning på tre megapiksler. Skallet er heller ikke av metall.

HTC Gratia

Gratia blir HTCs nye Android-telefon, som bare er 10cm høy og veier 115 gram. Telefonen kjører Android v2.2 (Froyo) med HTC Sense.

Dette er nytt i Froyo

Prosessoren kjører på 600Mhz, og den kapasitive skjermen er 3,2" med oppløsning på 320x480. Som på HTC Desire har Gratia en optisk styreenhet.

HTC Gratia kommer både i sort og i hvit.
HTC Gratia kommer både i sort og i hvit. Vis mer


Telefonen støtter Bluetooth v2.1, 802.11b/g og har 3,5mm-uttak til hodetelefoner. Bildeoppløsningen i kameraet er 5 megapiksler, og Gratia kan filme med VGA-oppløsning (640x480). Som seg hør og bør støtter telefonen micro-SD-minnekort. Ellers har Gratia gyroskopsensor, digitalt kompass, nærhetssensor og sensor for belysning.

Beklageligvis har vi ikke fått prisen på denne modellen ennå.