11. oktober ser ut til å bli datoen for det neste kapittelet i Android-historien. Ny Google-telefon og ny versjon av operativsystemet.
11. oktober ser ut til å bli datoen for det neste kapittelet i Android-historien. Ny Google-telefon og ny versjon av operativsystemet.Vis mer

Samsung og Google snart med Nexus Prime?

Kan annonseres allerede 11. oktober sammen med Android Ice Cream Sandwich.

I går var det Apple-baluba der Tim Cook presenterte ny iPhone 4s med tilhørende ny versjon av operativsystemet, iOS 5.

Og snart blir det baluba også i Android-leieren, for Samsung har nå gått ut med en liten teaser-video om hva som venter den 11. oktober. Etter alle solemerker dreier det seg om den nye "offisielle" Google-telefonen Nexus Prime, som også denne gangen vil bli laget av Samsung.

Samsung lagde for øvrig også den forrige Nexus-telefonen, Nexus S, mens HTC produserte den første telefonen, Nexus One.

Blir veldig stor?

Med slagordet "Something BIG is coming" er det forventet at Nexus Prime blir en stor telefon; ryktene sier faktisk at den blir så stor som 4,65" over diagonalen. I så fall forventer vi også at den får høyere oppløsning enn de typiske 480x800 i dagens marked, og at den matcher oppløsnigen på Samsung Galaxy Note (5,3") med 1280x720.

Det vil i så fall gjøre skjermen på Nexus Prime omtrent like skarp som iPhone 4s, men da over en større flate med 50% flere piksler totalt. Som du ser av bildet på toppen får telefonen også samme type utforming som Nexus S, med kurvet skjermflate.

Se videoen:

Android Ice Cream Sandwich

Like spennende blir det også å se hvorvidt lanseringen av Nexus Prime også betyr at Android Ice Cream Sandwich blir sluppet fra Google. Dette er den første Android-versjonen som kan brukes på tvers av mobiltelefoner og nettbrett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pressekonferansen går av stabelen 11. oktober, og vi kommer som vanlig til å rapportere live.