<b>LIKE STOR</B> Apple greide å ta igjen Samsungs forprang før jul i fjor. Forklaringen ligger trolig i at de kom med iPhone 6 og 6 Plus (bildet). Foto: KIRSTI ØSTVANG
LIKE STOR Apple greide å ta igjen Samsungs forprang før jul i fjor. Forklaringen ligger trolig i at de kom med iPhone 6 og 6 Plus (bildet). Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Samsung og Apple jevnstore på mobil

Apple har tatt igjen forspranget.

Lenge har det vært slik at det er Apple som tjener mest penger på sin iPhone, mens Samsung selger flest av sine Galaxy-telefoner.

Slik er det ikke lenger, ifølge analysebyrået Strategy Analytics.

Begge de to gigantene solgte nemlig 74.5 millioner mobiltelefoner på verdensbasis i løpet av oktober, november og desember i fjor.

iPhone 6-effekt

Men da må vi altså huske på at dette var perioden da iPhone 6 og iPhone 6 Plus ble lansert. Samsung hadde på sin side ikke noen nye modeller ute, om man da ikke tar med spesialmodellen Samsung Galaxy Alpha som kom til Norge i midten av september måned.

LES OGSÅ:
TEST: iPhone 6
TEST: iPhone 6 Plus
TEST: Samsung Galaxy S5

OFFER FOR APPLE-EFFEKT: Samsungs populære flaggskiptelefon Galaxy S5 fikk alvorlig konkurranSe av iPhone 6 før jul. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
OFFER FOR APPLE-EFFEKT: Samsungs populære flaggskiptelefon Galaxy S5 fikk alvorlig konkurranSe av iPhone 6 før jul. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Totalt ble det solgt 1,3 milliarder smarttelefoner i fjor. Hele 81 prosent av disse var Android-telefoner, så Apple har enda et stykke igjen før de dominerer med sitt iOS.


Samtidig viser Strategy Analytics-rapporten at Samsung alene tapte markedsandeler i forhold til Apple. De gikk i fjor fra 30 til 20 prosent, mens Apple økte sin andel av mobilmarkedet fra 18 til 20 prosent.

LES OGSÅ: SNIKTITT: Huawei Ascend Mate 7

I rapporten går det fram at Samsung også blir truet nedenfra: Kinesiske produsenter som Huawei og Xiaomi spiser opp de andelene som Samsung tidligere hadde i den billige delen av smarttelefonmarkedet. Vi skal heller ikke glemme de tradisjonelle konkurrentene som LG, og ikke minst Sony - som begge hadde gode år i 2014.