Samsung med bedre supermobil

MOBILNYHET: Samsungs harddiskbaserte musikktelefon er såvidt kommet i butikk, men oppfølgeren offentliggjøres allerede. Les om forbedringene her!

Samsung i300, som vi akkurat har testet, er uten tvil en viktig mobiltelefon - den er blant de første på det norske markedet med innebygd harddisk, noe som gir en lagringskapasitet som er betydelig høyere enn de telefonene vi er vant til. De fleste musikkmobiltelefonene i dag kan få opptil flere GB med minne takket være minnekort, men i300 gir oss 3 GB med plass rett ut av boksen.

Samsung med bedre supermobil


Telefonen har imidlertid en rekke mangler. Den støtter kun USB 1.1-tilkobling, kameraet har bare 1.3 megapiksels oppløsning, og det savnes bedre muligheter for nedlastning av musikk.

Større og bedre

Flere av disse problemene løses i oppfølgermodellen, i310. Denne telefonen skal være tilgjengelig i løpet av andre halvdel av 2006, og vil også bli nærmere presentert i løpet av CeBIT-messen.

Først og fremst får mobilen nå en harddisk med hele 8 GB. Altså, massevis av lagringsplass til en telefon å være. Dessuten er støtten for USB 2.0 nå implementert, slik at disse gigabytene faktisk kan raskt flyttes frem og tilbake.

Ikke nok med det - programvaren oppdateres til versjon 5.0 av Windows Mobile, og et 2.0 megapiksels kamera er lagt til, komplett med lys, og går du tom for lagringsplass kan du fortsatt sette inn et microSD-minnekort.

Bluetooth-støtte er også på plass. Dessverre ser det ikke ut til at støtte for EDGE eller UMTS er lagt til, så eventuell nedlastning av musikk vil fortsatt foregå gjennom trege GPRS.

Rent kosmetisk virker telefonen til å være så godt som identisk med forgjengeren.

Mobilen virker utrolig spennende, og vi gleder oss til å få prøvd den selv. Følg med!

Flere CeBIT-nyheter