Samsung lanserer Note 7

Ny toppmodell, denne gangen vanntett, og med iris-skanning.

<strong>NY TOPPMODELL:</strong> Samsung Galaxy Note 7 er ikke veldig ulik S7 Edge, men har nå både iris-scanner og dobbelt så mye internminne. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NY TOPPMODELL: Samsung Galaxy Note 7 er ikke veldig ulik S7 Edge, men har nå både iris-scanner og dobbelt så mye internminne. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(London) På et pressearrangement i New York, Rio de Janeiro og London lanserte Samsungi dag sin nye toppmodell, Galaxy Note 7, og denne gangen kommer den til Norge, noe Note 5 ikke gjorde.

Samsung hoppet altså over tallet 6 i rekken for å få tallene i Note-serien til å matche årets S7-telefoner.

Nå med iris-scanner

Nye Note 7 er den første Note-telefonen som er vanntett, og den første Samsung-telefonen som er vanntett og har USB-C-kontakt. Dette altså til tross for at telefonen har en medfølgende penn som sitter i sitt eget hull.

KAN OVERSTTE: Ved å holde pennen over et ord du ikke forstår, kan du får det oversatt på direkten. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KAN OVERSTTE: Ved å holde pennen over et ord du ikke forstår, kan du får det oversatt på direkten. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Verdt å merke seg er at du også får med en USB-C-adapter i pakken, slik at du også kan bruke micro USB-ladere du har fra før.

I tillegg til fingeravtrykksleser på hjem-knappen er det nå mulig å låse opp telefonen ved at øynene dine scannes med den innebygde iris-scanneren, som benytter seg av infrarødt lys.

Det kan være foredelaktig i situasjoner der du har på deg hansker og lignende, og i motsetning til den tradisjonelle ansiktsgjenkjenningsfunksjonen i Android, er dette noe som også fungerer godt når det er mørkt.

Her ser du vårt første forsøk med scanneren. Ikke like raskt som å putte fingeren på leseren, men allikevel relativt rask i bruk.

BØYD: I likhet med Galaxy S7 Edge har også Note 7 buede skjermkanter, men ikke like stor bue som på lillebror. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
BØYD: I likhet med Galaxy S7 Edge har også Note 7 buede skjermkanter, men ikke like stor bue som på lillebror. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Buet HDR-skjerm

I likhet med Galaxy S7 Edge har også Note 7 buede skjermkanter, om enn ikke like mye, og telefonen er ikke veldig ulik nevnte telefon, selv om skjermen er bittelitt større (5,7" vs 5,5").

Apropos skjermen har den samme oppløsning som «lillebror», men er den første mobilskjermen med HDR-støtte. Glasset er også ytterligere forsterket med Gorilla Glass 5.

En annen forbedring i forhold til S7-telefonene er at Note 7 kommer med 64GB interminne som standard, med minnekortstøtte i tillegg.

Pennen, S Pen, har fått tynnere spiss enn forgjengeren og skal føles enda mer naturlig mot skjermglasset. Som på Note 5 kan du skrive på skjermen med en gang du trekker ut pennen; uten å låse den opp først.

USB-C: Note 7 er Samsungs første telefon med USB-C-tilkobling. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
USB-C: Note 7 er Samsungs første telefon med USB-C-tilkobling. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Mye likt som S7 Edge

RENERE: Touchwiz, Samsungs Android-grensesnitt, har blitt enda litt renere og penere enn før. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
RENERE: Touchwiz, Samsungs Android-grensesnitt, har blitt enda litt renere og penere enn før. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Note 7 er ganske lik S7 Edge maskinvaremessig. Den har den samme prosessoren (Exynos 8890), like mye arbeidsminne (4GB) og omtrentlig samme batterikapasitet (3500 mAh på Note 7 vs 3600 mAh på S7 Edge).

Også kameraet skal være det samme, selv om grensesnittet har blitt finpolert litt.

Samsung Galaxy Note 7 kommer som nevnt til Europa denne gangen, og lanseringsdatoen er ikke langt unna – 2. september skal den dukke opp i butikkhyllene med en prislapp på 8.500 kroner veiledende. Telefonen kommer i sort, sølv og blå utgave.

BLÅ: I tillegg til sølv og sort, kommer Note 7 også i korallblå utgave. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
BLÅ: I tillegg til sølv og sort, kommer Note 7 også i korallblå utgave. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Nye VR-briller

Når Samsungs nyeste telefon har fått USB-C-kontakt, har selskapet også lansert en ny versjon av sine VR-briller, Samsung Gear VR.

Den nye versjonen er nå sort i stedet for hvit og tilbyr et bredere synsfelt enn forgjengeren.

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av Samsung. Les mer her

LES OGSÅ:
Pokémon Go startet som en aprilspøk
Slik bruker du Samsung Adapt Sound