RUND ELLER BUET: Eller var det kanskje kurvet? Samsungs nyeste Galaxy-telefon har i hvert fall en skjerm som ikke er helt rett. Foto: Samsung
RUND ELLER BUET: Eller var det kanskje kurvet? Samsungs nyeste Galaxy-telefon har i hvert fall en skjerm som ikke er helt rett. Foto: SamsungVis mer

Samsung lanserer buet telefon

Galaxy Round er verdens første i sitt slag, hevder mobilprodusenten.

Samsung har lettet på sløret, og overraskelsen viste seg å være ny smarttelefon med buet skjerm. Navnet er naturlig nok Galaxy Round.

Skjermen på nykommeren skal være samme størrelse som hos Galaxy Note 3, en 5,7-tommer med 1080p-oppløsning.

– Forskjellen er imidlertid at den buer på midten på lignende vis som Samsungs buede OLED-TV-er, skriver The Verge.

Men hvorfor buet?

Det er noe uklart hvilke fordeler en buet mobil skal by på, men Samsung fremhever at designen skal gjøre at telefonen ligger bedre i hånden.

Selskapet fremhever en ny funksjon kalt «Roll Effect», som gjør at du skal kunne vippe telefonen på en helt flat overflate og få opp informasjon som dato, klokkeslett, tapte anrop og batterikapasitet når skjermen er slukket.

Det skal også være mulig å styre musikk- og foto-apper ved å trykke og vippe på skjermen.

Galaxy Round har samme bakside i imitert skinn som Note 3.
Galaxy Round har samme bakside i imitert skinn som Note 3. Vis mer


Les også: Hva er vitsen med buede TV-er?

Telefonen byr ellers på følgende spesifikasjoner:

  • Android Jelly Bean 4.3
  • 13MP kamera
  • 2,800mAh batteri
  • 2.3GHz Exynos firekjerners prosessor
  • 3GB RAM
  • 7.9 mm, 154 gram

Ikke billig, og antagelig ikke til Norge

Galaxy Round blir i første omgang kun tilgjengelig i Sør-Korea hvor den vil koste drøye 1.000 dollar, eller nærmere 6.000 kroner. Om den noensinne kommer her til lands, er mer usikkert.

– Galaxy Round er kun for det koreanske markedet og vil ikke bli lansert i Europa ut i fra den informasjonen vi sitter med i dag, sier Stig-Ove Langø fra Samsung i en kommentar til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LG har også kunngjort at de kommer til å lansere en buet mobil senere i år, som går under navnet G Flex, skriver The Next Web. Dermed er det nok ikke det siste vi har sett av denne spesielle typen telefoner.