Samsung har hatt stor suksess med Galaxy S III. Amerikanerne er også godt førnøyde med telefonen. Foto: Pål Joakim Olsen
Samsung har hatt stor suksess med Galaxy S III. Amerikanerne er også godt førnøyde med telefonen. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Samsung har de mest fornøyde kundene

Nå er Galaxy S III amerikanernes favorittmobil.

iPhone er ikke lenger den smarttelefonen amerikanske mobilbrukere er mest fornøyd med.

I hvert fall om vi skal tro resultatene fra årets American Customer Satisfaction Index (ACSI), en undersøkelse som måler hvor fornøyde amerikanske er med produktene sine, i dette tilfellet smarttelefoner.

Apple toppet oversikten i 2012, men i 2013 er det Samsung som har tatt ledelsen, riktignok bare såvidt. Topp 10-listen er som følger (resultatene går fra 0 til 100)

1. Samsung Galaxy S III - 84 poeng
2. Samsung Galaxy Note II - 84 poeng
3. Apple iPhone 5 - 82 poeng
4. Apple iPhone 4S - 82 poeng
5. Apple iPhone 4 - 81 poeng
6. Motorola Droid Razr Maxx HD - 80 poeng
7. Samsung Galaxy S II - 78 poeng
8. Motorola Droid Razr - 77 poeng
9. Blackberry Curve - 67 poeng
10. Blackberry Bold - 64 poeng

* Undersøkelsen ble gjennomført før Galaxy S4 ble lansert, derfor er ikke den inkludert i oversikten.

Les også: Microsoft Surface RT er en gigantisk flopp

Populære på hverandres hjemmebane

Nøyaktig hvorfor amerikanerne er mer fornøyde med Samsung fremgår ikke, men visse forståesegpåere mener det er nok et tegn på at Apple er i ferd med å miste sin posisjon - også i sitt eget land. Interessant nok er ikke det samme tilfellet på sørkoreanernes hjemmebane, hvor iPhone 5 blir rangerte høyere enn Galaxy S III, ifølge ACSI.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En forskjell på to poeng er ikke akkurat mye å snakke om, men Samsung kommer sikkert til å bruke det til sin fordel. Etter at det ble avslørt at de har jukset med testresultatene til Galaxy S4, trenger de det kanskje.

Hva gjelder hele mobilmarkedet, både smartmobiler og vanlige mobiler, leder Apple fremdeles med 81 poeng (2 prosent ned fra 2012), mens Samsung er på 4. plass med 76 (7 prosent opp fra 2012).

En ny iPhone - eller to - er ventet i løpet av høsten, så det er vel utenkelig at noen av de to selskapene kommer til å hvile på laurbærene i tiden fremover.

Les også: Slik blir neste versjon av iOS, iOS 7

Hva med resten?

Hvis du synes det virker som det kun er Samsung og Apple som er gjeldende innen smarttelefoner om dagen, så er det ikke langt unna sannheten heller. Ifølge Business Insider viser nye tall fra Canaccord Genuity som viser at de to selskapene står for 103 prosent av forgjenesten i markedet.

Men, 103 prosent? Det betyr at alle de andre produsentene går i null eller med tap, skriver Boy Genius Report. Dårlig nytt for røkla, med andre ord. HTC varslet tidligere i uken sitt første underskudd, det første i historien, skriver vårt søstermagasin Digi.

Les også: Her er et Ubuntu-prosjekt som kanskje kan kaste om på ting igjen!