Endelig får Android-kongen Ice Cream Sandwich.
Endelig får Android-kongen Ice Cream Sandwich.Vis mer

Samsung Galaxy SII oppgraderes til Android 4.0

Ruller ut den nyeste Android-versjonen i dag.

Da var det 100% offisielt og bekreftet: Samsung Galaxy SII, en av de mest populære Android-mobilene over det siste året, får i dag storoppdateringen til Android 4.0, også kjent som Ice Cream Sandwich.

Verdt å oppdatere

Det er altså snakk om den nyeste versjonen av operativsystemet som bringer en lang rekke visuelle og funksjonelle forbedringer.

Test av Samsung Galaxy Nexus - den første mobilen med Android 4.0.

I og med at de fleste mobilprodusenter bruker sine egne skall og grensesnitt oppå Android, tar slike oppdateringer gjerne litt tid - Android 4.0 har vært tilgjengelig siden slutten av fjoråret, men først nå blir altså noen de mest populære mobilene oppdatert. Samsung bruker også sitt eget grensesnitt på toppen av Android, kalt TouchWiz, som også har krevd tilpasninger.

Må koble til PC

For å oppdatere mobilen må du koble den til en PC og overføre programvaren via Samsungs egne Kies-program - dessverre fungerer ikke oppdateringen rett over luften.

Oppdatert: Du kan også foreta oppgraderingen OTA (Over-the-air). Stå på hjemmeskjermen, trykk menyknapp og velg innstillinger. Under "om telefonen" (nederst) går du så inn på programvareoppdatering. Nedlastingen er på drøye 200MB, så du gjør lurt i å være koblet på et trådløst nettverk før du setter i gang.

Test av Samsung Galaxy SII.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samsung bekrefter i en pressemelding at oppgraderingen er tilgjengelig i dag, og at deres andre produkter (Galaxy Note og Galaxy Tab-nettbrettene) vil få Android 4.0 senere i løpet av året. Vi har også blitt tipset av mange lesere om at deres mobiler er blitt oppgradert, så det er definitivt bare å sette i gang hvis du eier en Galaxy SII.

Les også: Nå forsvinner Android Market.