Samsung Galaxy S4

Fullspekket av funksjoner, men det kan faktisk bli for mye av det gode.

IMPONERENDE SKJERM: Samsung Galaxy S4 har blant de aller beste mobilskjermene vi har sett. Stor er den også! Foto: Per Ervland
IMPONERENDE SKJERM: Samsung Galaxy S4 har blant de aller beste mobilskjermene vi har sett. Stor er den også! Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samsung, kongen av Android-telefoner, er endelig ute med det som er en av årets mest etterlengtede nyheter på mobilfronten.

Galaxy S4 er etterfølgeren til populære Galaxy S3, og har alt som skal til for å bli en like stor suksess. Det hevdet vi allerede da vi tok en sniktitt på telefonen ved lanseringen i mars. Etter å ha brukt den i nesten en uke, står påstanden fortsatt ved lag.

Selskapet møter imidlertid stor konkurranse fra andre Android-aktører denne våren. HTC One og Sony Xperia Z er de to heteste utfordrerne, som begge har høstet lovord her på DinSide.

Raskere, tynnere, lettere, bedre batteri og skarpere skjerm. Det er i korte trekk hva Samsungs nye flaggskip byr på. Den har også et overveldende sett med funksjoner som vi ikke blir helt kloke på. Men la oss aller først se på spesifikasjonene (S3 i parantes):

Tekniske spesifikasjoner, Samsung Galaxy S4

 • Skjerm: 5" (4,8")
 • -oppløsning: 1920x1080
 • -type: Super AMOLED HD (samme)
 • Punkttetthet: 441 ppi (206 ppi)
 • Prosessor: 1,9 GHz, 4 kjerner (1,4 GHz, 4 kjerner)
 • Arbeidsminne (RAM): 2 GB (1 GB)
 • Internminne, norsk versjon: 16 GB (samme)
 • Minnekortstøtte: Ja, maks 64 GB (samme)
 • Kamera bak: 13 MP, 1080p-video (8 MP, 1080p video)
 • Kamera foran: 2,1 MP, 1080p video (1,9 MP, 720p video)
 • Batteri: 2.600mAh (2.100mAh)
 • GPS: A-GPS + GLONASS
 • NFC: Ja (samme)
 • IR-sender: Ja (Nei)
 • Vekt: 130 gram (133 gram)
 • Størrelse: 136,6 x 69,8 x 7,9 mm (136.6x70.6x8.6mm)
 • Tilgjengelige farger: Hvit og svart (hvit og blå)
(Merk for øvrig at Samsung droppet å kalle nykommeren for Galaxy S IV - de skjønte åpenbart at det kom til å bli komplisert med romertall i lengden. Lurt.)

Se video: Vi pakket opp Samsung Galaxy S4!

Design

Ved første øyekast er det vanskelig å skille Galaxy S4 fra Galaxy S3. Den kommer i samme plast-konstruksjon med avtakbart bakdeksel. Den kommer i svart og hvit og har en sølvfarget ramme rundt kantene.

Prikk lik er den imidlertid ikke; den har samme høyde og bredde, men er tynnere og veier mindre. Det på tross av at skjermstørrelsen har økt. Den er også mer firkantet i formen, og kantene er rettere, selv om de fremdeles er avrundede. Vi synes den ligger bedre i hånden enn S3, som kunne føles litt som et såpestykke. Plasten har et nytt prikkete mønster som gir overflaten en slags følelse av tekstur.

Galaxy S3 og S4 - ser du forskjell? Foto: Kirsti Østvang
Galaxy S3 og S4 - ser du forskjell? Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Det hersker en rekke forskjellige meninger om Samsungs design- og materialvalg for Galaxy S4 (og tidligere modeller også for den saks skyld). Plast blir stort sett forbundet med billig og dårlig. Og S4 er ikke akkurat en billig telefon.

Samsung klamrer seg fast til sitt sitt glansede bakdeksel. Hot eller not? Det er det delte meninger om. Foto: Kirsti Østvang
Samsung klamrer seg fast til sitt sitt glansede bakdeksel. Hot eller not? Det er det delte meninger om. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Vi forelsket oss helt i HTC One med sin smellvakre aluminiums-look, og sammenlignet med den, føles S4 litt kjip. Den elsker fingeravtrykk og annet smuss, noe som ikke akkurat er en tiltrekkende egenskap. Plasten virker imidlertid å være av bedre kvalitet enn før, spesielt hva gjelder knappene, noe som hever inntrykket sammenlignet med forgjengeren.

Utseendemessig er S4 er fin nok, men det heller mot det kjedelige. Den sølvfargede plastrammen rundt er kanskje det som ødelegger mest sett forfra - det ser ganske enkelt umoderne ut. Det er vel bare så mange måter å designe en telefon på i disse dager, men vi skulle ønske at Samsung kunne gå nye veier på dette området.

Når det er sagt gjør plasten at den nye Galaxy-en er utrolig lett, noe som er imponerende med tanke på både den store skjermen og all den heftige maskinvaren inni. Uten avtakbart deksel hadde det heller ikke vært mulig å bytte batteri og sette inn ekstra minnekort, og Samsung mener åpenbart at dette fremdeles er viktige egenskaper.

Under kan du se hvordan Samsungs nye toppmodell ser ut:

Har fortsatt hjemknapp

Du ser dem ikke, men på hver sin side av hjemknappen er det en berøringsfølsom knapp. De lyser opp når du trykker på den. Foto: Kirsti Østvang
Du ser dem ikke, men på hver sin side av hjemknappen er det en berøringsfølsom knapp. De lyser opp når du trykker på den. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Galaxy S4 er ganske lik eldre Samsung-enheter hva gjelder andre ytre detaljer.

Volumbryterne finnes øverst på venstre side, strømknappen finnes øverst på høyre side. Den har en fysisk hjemknapp og to berøringsfølsomme knapper for meny og tilbake under skjermen, selv om Android 4.0-enheter egentlig ikke skal ha dette.

Det er relativt lett å bruke dem alle sammen, men volumbryterne kunne gjerne vært plassert litt lengre ned, slik at man ikke trengte å ”strekke” tommelen opp for å skru lydnivået opp eller ned.

Fantastisk skjerm - igjen

Samsung har utstyrt Galaxy S4 med en 5-tommers Super AMOLED-skjerm med full HD-oppløsning på 1920x1080 punkter og en punkttetthet på 441 ppi. Det høres fancy ut, og det er det også.

S4 har ganske enkelt en vanvittig bra skjerm! Den er fantastisk å se på. Bildet er sylskarpt og fargene spretter nærmest ut av skjermen. Innsynsvinkelen er god, kontrasten likeså.

Noen synes at fargene kan bli i overkant sterke - AMOLED-skjermer har en tendens til å ha høy fargemetning sammenlignet med IPS LCD-skjermer - men det er mulig å justere det noe i innstillingene. I sollys kommer likevel Galaxy S4 til kort, hvilket også var tilfellet med S3. Ingen store forbedringer her altså, men så er også dette et punkt alle mobiler sliter med.

Selve skjermstørrelsen trenger for øvrig ikke å bli noe større enn den er nå. S4 er ikke større enn S3, men den er blant de største i denne kategorien telefoner. Man skal ha ganske lange fingre/store hender for å kunne betjene den med én hånd uten anstrengelser.

Skjermen er forresten av typen Gorilla Glass 3, så det tåler en støyt. Den kan også betjenes med hansker, som vi kjenner fra Nokia Lumia 920, noe som er en hendig egenskap i norske værforhold.

Hva er forskjellen mellom AMOLED og LCD? Her er vår skjermguide

Hvor mye kjappere?

S4 er utstyrt med en firekjerners Snapdragon 600-prosessor på 1,9 GHz. Det er samme brikke som HTC One har, bare en anelse høyere klokkefrekvens. Telefonen har også 2 GB RAM. Fete tall bevares, men dette er også spesifikasjoner en bør forvente av en flaggskip-telefon i dag.

Galaxy S4 vs. One vs. Xperia Z

 • Quadrant: 12.211 vs. 11.982 vs. 7.983
 • Antutu: 23.679 vs. 23.372 vs. 20.680
 • Electopia: 41,5 fps vs. 41 fps vs. 38 fps
 • Epic Citadel: 55,3 fps 56,1 fps vs. 55,6 fps
 • Browsermark: 2.375 vs. 1.604 vs. 1.811
 • Sunspider: 931 vs. 1.057 vs. 1.862 (mindre er bedre)
 • Smartbench: 7.358/2728 vs. 6.715/2.872 vs. 5.052/2.402
 • Da vi hadde HTCs toppmodell inne til test, endte denne opp som den raskeste mobilen vi noensinne har hatt i hendene. Den ærefulle tittelen skulle imidlertid ikke holde så lenge. One har møtt sin overmann (eller kvinne) i Galaxy S4. Samsung-telefonen var faktisk raskere i seks av sju tester (sjekk tallene til høyre)

  Testresultater sier likevel ikke alt om ytelsen til en mobiltelefon, både operativsystem og apper påvirker også opplevelsen.

  Galaxy S4 er heldigvis lynrask i bruk og takler de fleste oppgaver strålende. Det flyter silkemykt i hjemskjermer, apper, spill og under surfing. På grunn av det store arbeidsminnet trenger du ikke å vente på at deler av en nettside lastes inn når du blar opp og ned.

  Galaxy S4 kommer for øvrig med enten 16, 32 eller 64 GB internminne, men nå i starten er det kun 16 GB-modellen tilgjengelig i Norge. Rundt 9 GB av disse igjen er tilgjengelig for bruk, resten brukes til operativsystem og forhåndsinstallert programvare. Det er ikke ideelt, men heldigvis er det mulig å utvide kapasiteten med et mikro-sd-kort på opptil 64 GB, hvilket bør dekke lagringsbehovene til de virkelig kravstore.

  Bra batteri

  Vår erfaring med Galaxy S4 er at batteriet varer ut dagen med vanlig bruk. Vær forsiktig med å skru på alle de nye funksjonene, da tømmes det fortere.
  Vår erfaring med Galaxy S4 er at batteriet varer ut dagen med vanlig bruk. Vær forsiktig med å skru på alle de nye funksjonene, da tømmes det fortere. Vis mer

  Selv om vi likte HTC One godt da vi testet den, var batteritiden en stor skuffelse. Vi var derfor veldig spente på hva Samsung kunne diske opp med i sin nykommer, og på papiret ser det bra ut:

  S4 kan skilte med et batteri på 2.600mAh, en vesentlig oppgradering fra batteriet i Galaxy S3 på 2.100mAh, men HTC One-batteriet er ikke langt unna med sine 2.300mAh.

  Bedre maskinvare krever selvsagt mer strøm, men vi opplevde batteritiden som god på Samsungs telefon.

  I praksis klarte vi å skvise ut en hel dag og litt til omtrent mellom nesten hver eneste opplading i testperioden, selv med full lysstyrke på. Da gikk det stort sett i «normal» bruk, som betyr å laste ned noen apper, sjekke innom sosiale medier, lese e-post, surfe litt på nettet, ringe, sende meldinger og spille litt musikk og se noen videoklipp. Batteritiden lå på rundt 26-28 timer med 5 prosent igjen de fleste gangene.

  Men som med alle telefoner, så er det jo sånn at visse oppgaver krever mer strøm enn andre. Å spille eller å se film vil gjøre at batteriet går fortere tom enn ellers. Galaxy S4 kommer dessuten med en rekke nye funksjoner for «luftstyring» av telefonen, det vil si at man kan styre den uten å være nær den, som hvis mange/alle er i bruk vil tømme batteriet fortere enn du skulle ønske. Vi skrudde på hele røkla og da holdt det knapt trefjerdedel av en dag. Det er imidlertid lite sannsynlig at du vil ha alle disse skrudd på, hvilket du kan lese mer om senere i testen.

  Siden du kan bytte batteri er det også mulig å ha meg seg et ekstra ved behov. Det tar for øvrig rundt to timer å lade batteriet med den medfølgende strømadapteren, og ladeporten er av typen mikro-usb.

  Les også: Slik sparer du batteriet på iPhone og Android

  Din nye fjernkontroll

  Samsung har ikke spart på kruttet hva gjelder å utstyre Galaxy S4 med maskinvare-relaterte funksjoner. Telefonen har faktisk det meste du skulle trenge av ny teknologi:

  Bluetooth og Wi-Fi er naturligvis på plass, det samme er LTE, hvilket åpner for raskere surfehastigheter dersom du bruker riktig teleoperatør og befinner deg på et sted med 4G-dekning. Den støtter NFC, som kan brukes til flere forskjellige ting som overføring av data og betaling.

  En annen nyhet er en innebygd infrarød bevegelsessensor, som gjør det mulig å bruke telefonen som en fjernkontroll for tv-en eller hjemmekino-anlegget. Med Samsungs nye fjernkontroll-app kalt WatchOn kan du enkelt konfigurere enhetene dine til å fungere med telefonen. Oppsettet er veldig enkelt: du taster bare inn postnummer, så får du opp en liste med tv-leverandører tilgjengelig for ditt område, velger det, og legger til slutt inn inn hvilke enheter du ønsker å styre. Det hele fungerte utmerket da vi testet med en eldre LG-TV og en gammel Canal Digital-kabelboks fra rundt 2 meters avstand.

  Øreproppene som følger med Galaxy S4 har helt grei lydkvalitet, men de må stikkes ganske langt inn i øret for at man skal høre noe av bassen. Foto: Kirsti Østvang
  Øreproppene som følger med Galaxy S4 har helt grei lydkvalitet, men de må stikkes ganske langt inn i øret for at man skal høre noe av bassen. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

  S4 har også fått en rekke nye sensorer innebygd, inkludert barometer, temperatur, luftfuktighet, kompass, akselerometer, gyro, med mer. Flere av sensorene jobber også sammen med programvaren på nye måter, som vi kommer tilbake til senere.

  Samtalekvaliteten opplevde vi som god, og telefonen gjorde en god jobb med å dempe støy i bakgrunnen. Det finnes en høyttaler på baksiden som gir klar og fin nok lyd, men ikke noe vi ville brukt over lengre tid. Her var vi langt mer imponert over HTC One med sine to høyttalere. Med et sett hodetelefoner eller ørepropper er ståa en helt annen.

  De medfølgende håndfrisettet er behagelige å ha på seg, kan fint brukes til samtaler, men vi ville som vanlig investert i et bedre alternativ til musikk- og videoavspilling.

  13-megapiksel kamera

  Samsung Galaxy S4 har et 13-megapiksel kamera på baksiden, hvilket er en oppgradering fra 8-megapikselkameraet i S3. Bildekvaliteten er god i de aller fleste situasjoner, men kommer til kort under dårlige lysforhold. Her utmerker blant annet HTC One og Nokia Lumia 920 seg. Videoer på S4 tas opp i 1080p, og blir stort sett gode og uten hakking.

  De mest merkbare nyhetene på kamerafronten er imidlertid programvare-relaterte.

  Kamera-grensesnittet for opptak er nytt og mer brukervennlig. Det er færre manuelle innstillinger tilgjengelig fra hovedskjermen, og så finnes det rekke nye funksjoner og fotomoduser å leke seg med:

  Dual Camera: En funksjon som gjør det mulig å ta bilder med kameraet på baksiden og fremsiden samtidig. Det ene bildet legger seg som et frimerke på toppen av det andre, og du kan enkelt svitsje mellom hvilket kamera som går hvor. Det fungerer også med video. Det var litt vanskelig å få riktig vinkel på begge motivene uten at man selv så ganske rar ut, men kan være en morsom måte å sende digitale postkort til andre på ferie, for eksempel.

  Samsung Galaxy S4

  Drama Shot: Lar deg ta en serie med bilder av et objekt som beveger på seg og putter dem sammen i ett bilde, slik at du kan følge hele bevegelsen til objektet i ett og samme blinkskudd. Vi måtte prøve noen ganger før vi fikk det ordentlig til, men resultatet kan bli ganske kult om alt klaffer. Dette er imidlertid neppe noe vi kommer til å dra frem veldig ofte.

  Samsung Galaxy S4

  Cinema Photo: Denne funksjonen lukker en del av et bilde som skal flyttes på, mens andre forblir stille, slik at man får en animert GIF. Ganske enkel å bruke, så hvis du liker animerte GIF-er, er dette funksjonen for deg.

  Sound & Shot: Med denne kan du knipse et bilde og gjøre opptak av opptil ni sekunder med lyd samtidig. Vi er litt usikre på nytteverdien i denne, spesielt siden det ikke synes å være mulig å eksportere både bilde og lyd til en annen enhet.

  Eraser mode: Tar en serie med bilder, slik at du kan fjerne uønskede personer eller objekter i bakgrunnen. Ideen er smart, men vi fikk det ikke til å fungere ordentlig. Andre har imidlertid det, så helt ubrukelig er det ikke.

  Se bilder og video tatt med kameraet under:

  Ny TouchWiz

  Slik ser hjemskjermen ut som standard.
  Slik ser hjemskjermen ut som standard. Vis mer

  Galaxy S4 kommer med Android 4.2.2 og Samsungs TouchWiz-grensesnitt. Utseendemessig ser det ganske likt ut som i Galaxy S3, men telefonen har en del nye funksjoner å skilte med.

  Noen er nyttige, andre kommer du aldri til å få bruk for.

  Låseskjermen kommer nå med widgets, en funksjon som ble introdusert i Android 4.2. Det betyr at du kan sjekke været, lese nyheter eller hoppe rett til kameraet uten å låse opp telefonen. Av en eller annen grunn ser det imidlertid ikke ut å være mulig å bruke dersom man har kodelås aktivert.

  Samsung har på sin side omorganisert innstillingsmenyen. I stedet for en lang liste som i standard-Android, har Samsung sortert innstillingene inn i fire faner (”Tilkoblinger”, ”Min enhet”, ”Kontoer” og ”Mer”). Egentlig ganske kjekt, for det kan være tungvint å manøvrere seg gjennom alle de ulike innstillingene, men det er ikke helt opplagt hvor man finner de ulike.

  TouchWiz kommer også med noen nye funksjoner som lar deg bruke telefonen uten å faktisk være borti den. Samsung gjorde det samme med Galaxy S3, men utvider konseptet ytterligere. Blant funksjonene finner vi:

  Air View: Bare ved å holde fingeren over skjermen kan du se innholdet i meldinger, kalenderavtaler eller bilder. Akkurat denne funksjonen ble introdusert med Galaxy Note II, men da fungerer den med penn. Det fungerer ganske bra, men den kan være litt i veien når man kun ønsker å bla i innboksen, for eksempel. Ofte kan det dessuten være raskere å bare trykke seg inn på en melding eller et bilde.

  Air Gestures: Lar deg bla gjennom bilder eller scrolle i nettsider bare ved å sveipe hånden over skjermen. Egentlig en perfekt funksjon om man er nødt til å sjekke en oppskrift på nettet når man står på kjøkkenet og lager mat. Dessverre er også denne funksjonen begrenset til noen få apper.

  S4 kommer med nye Smart Stay-funksjoner, men vi er usikre på hvor smarte de faktisk er.
  S4 kommer med nye Smart Stay-funksjoner, men vi er usikre på hvor smarte de faktisk er. Vis mer

  Smart Stay er en funksjon fra Galaxy S3 som bruker frontkameraet til å følge med på om du ser på skjermen for å forhindre at skjermen går i dvale. I Galaxy S4 introduseres to nye funksjoner basert på samme teknologi.

  Smart Scroll: Med denne kan du, i teorien, scrolle opp og ned på nettsider eller annet innhold ved hjelp av øyebevegelse. Telefonen vil detektere øynene dine, og så kan du vippe hodet opp eller ned for å bla i ønsket retning. Merk at vi skriver i teorien – for vi hadde variert hell med å få det til å fungere ordentlig. Man må for det første sitte ganske stille, og lysforholdene bør også være ganske gode. Ofte reagerte den ikke i det hele tatt, noe som får man til å føle seg ganske teit der man sitter og vipper på hodet som en tulling.

  Smart Pause: Her skal man kunne sette video på pause bare ved å se vekk fra skjermen. Man føler seg ikke noe mer lur når man prøver å bruke denne, for også her virket den bare av og til, og gjerne ikke når man skulle ønske. Og som med de andre funksjonene fungerer denne bare med noen få apper, så det er begrenset hvor mye glede man får av det.

  Og så til poenget: Selv om funksjonene høres ut som store innovasjoner, fungerer de langt i fra så sømløst som vi skulle ønske. Smart Scroll og Smart Pause virker ikke alltid, er begrenset til noen apper og det ser også ganske dumt ut. Air View og Air Gestures kan være nyttig i noen situasjoner, men kan også være vanskelige å bruke.

  Vi er fortsatt der at det er mest effektivt å styre telefonen med fingrene. Enda flere funksjoner kompliserer også operativsystemet og innstillinger rundt omkring. Ett eksempel her er varslingsmenyen, som nå inneholder hele 20 snarveier.

  Hvis du ser den lille videoen vi har laget nedenfor, så forstår du kanskje bedre hva vi mener:

  ... og nye apper

  Ellers kommer Galaxy S4 også med en håndfull nye apper. S Translator er Samsungs forsøk på å kopiere Google Translate, og lar deg oversette tekst til tale eller omvendt. Den støtter 12 språk, men enn så lenge ikke norsk. Noe som fungerer med norsk er en annen app kalt Optical Reader, som lar deg oversette tekst ved hjelp av kameraet.

  Synes du brukergrensesnittet i Samsung-telefonen blir for komplisert? Da kan du bruke dette i stedet.
  Synes du brukergrensesnittet i Samsung-telefonen blir for komplisert? Da kan du bruke dette i stedet. Vis mer

  Health S er en helseassistent som loggfører aktiviteten din i løpet av dagen. Det blir som Nike FuelBand eller Jawbone Up, bare at funksjonaliteten er bygd inn i telefonen din. Galaxy S4 kommer med et innebygd pedometer som vil måle hvor mange skritt du tar, og den har også temperatur- og fuktighetssensorer som Health S vil vise deg informasjon fra. I appen kan du også registrere hva du spiser og regne ut kaloriforbruk. En god idé, men det finnes apper der ute som vil gi deg bedre og mer korrekte målinger.

  Apropos apper: Samsung har lagt ved en haug med sine egne apper i Galaxy S4 sammen med en del av Googles apper. I en del tilfeller blir det faktisk dobbelt opp: Det er to nettlesere, to e-postklienter, to musikkspillere og så videre. For den ”vanlige bruker” kan det fort bli mye å ha med å gjøre.

  Hvis man synes Galaxy S4 er for avansert, har heldigvis Samsung en løsning, nemlig Easy mode. Det er en enklere startskjermmodus med større knapper som kun viser de mest brukte appene og funksjonene.

  For førstegangsbrukere kan dette sikkert være kjekt, men personlig synes jeg det virker som om man fordummer den smarte telefonen mer enn nødvendig. For hvem vil egentlig betale 5000 kroner for en telefon man bare bruke noen få funksjoner med?

  Samsung Galaxy S4

  Konklusjon

  La det være ingen tvil: Galaxy S4 er en skikkelig god smarttelefon. Den er tynn og lett og fullspekket av teknologi og funksjoner. Den har en nydelig høyoppløst skjerm, en kjapp firekjerners prosessor, et bra kamera, utskiftbart batteri, minnekortplass og nyeste versjon av Android.

  S4 mangler elegansen og kvalitetsfølelsen andre toppmodeller i dag byr på - plasten som brukes gjør den svært mottakelig for fingeravtrykk og flekker. Av salgstallene til Samsung å dømme virker det imidlertid ikke som om dette er noe problem for "folk flest".

  Samsung kunne med fordel ha droppet en del av de nye programvare-relaterte funksjonene sine - da tenker vi først og fremst på de hvor man må veive med hendene og vri på hodet - og heller konsentrert seg om å gjøre telefonen enklere å bruke. Den kommer med mye forhåndsinstallert programvare, gjerne dobbelt opp av apper, og det er veldig mye innstillinger å forholde seg til. En toppmodell skal være avansert, men det må være en balanse i det også. Selv om man kan, betyr det ikke at man må.

  På grunn av det kan vi ikke gi Galaxy S4 full pott på DinSides terning. Se på det som en oppfordring fra oss til å forbedre brukervennligheten. Dette er likevel en svært sterk femmer, og nok en gang plasserer Samsung seg i toppsjiktet av markedet.

  Les flere av DinSides mobiltester!

  Testresultat

  Samsung Galaxy S4

  Tynn og lett, nydelig fargesterk og sylskarp skjerm, lynrask ytelse, godt kamera, batteri som holder hele dagen.

  Mye unødvendige funksjoner i TouchWiz, kjedeligst design blant toppmodellene.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer