Samsung S4 ser ganske lik ut som forgjengeren, men har større skjerm og flere nye funksjoner. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Samsung S4 ser ganske lik ut som forgjengeren, men har større skjerm og flere nye funksjoner. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Samsung Galaxy S4 snart i salg

Kommer i slutten av april og vil koste rundt 6.000 kroner.

Da Samsung med brask og bram lanserte oppfølgeren til populære Galaxy SIII i midten av mars, var det eneste som manglet en offisiell dato for når den kom i salg.

Tirsdag kveld ble det klart: Galaxy S4 blir tilgjengelig i butikkene lørdag den 27. april, noe som er neste lørdag. Det opplyser Samsung i en pressemelding.

5-tommers skjerm

Du kan lese om alt om hva som er nytt i Samsungs kommende toppmodell i vår artikkel her, men i korte trekk byr den på følgende:

En 5-tommers Super AMOLED-skjerm med oppløsning på 1920 x 1080 piksler, en 1,9 GHz firekjernet Snapdragon-prosessor, 2 GB RAM, et 13-megapiksel kamera, LTE og NFC-støtte samt enten 16, 32 eller 64 GB innebygd lagringsplass.

Galaxy S4 kommer dessuten med Android 4.2.2 Jelly Bean, som har Samsungs nyeste TouchWiz-grensesnitt på toppen. Her finnes noen nye funksjoner, blant annet en som setter video på pause når du ser vekk fra skjermen.

Les også: Megasvær telefon fra Samsung

Priser

Galaxy S4 har en anbefalt utsalgspris på 6.000 kroner, opplyser Samsung. Det gjenstår å se hva de nøyaktige prisene på 16, 32 og 64 GB-modellene vil koste.

På Prisjakt kan vi riktignok allerede se at 16 GB-modellen ligger ute fra 5.150 kroner. Det er for øvrig omtrent det samme som Apples toppmodell, iPhone 5, med like mye lagringskapasitet koster. Sonys toppmodell, Xperia Z, med 16 GB lagringsplass koster omlag 4.800 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forbindelse med salgsstarten tilbyr Samsung for øvrig en gratis versjon av Need for Speed: Most Wanted til de 100.000 første som kjøper telefonen i Europa. Det koster 35 kroner på Google Play.

S4 kommer i både svart og hvitt. Foto: Samsung
S4 kommer i både svart og hvitt. Foto: Samsung Vis mer


Les også: Her er årets beste mobiler (så langt)