Samsung Galaxy S III måler 4,8 tommer over diagonalen og ble lansert i London i kveld. Foto: Pål Joakim Olsen
Samsung Galaxy S III måler 4,8 tommer over diagonalen og ble lansert i London i kveld. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Samsung Galaxy S III lansert

Samsung har nettopp avduket sin nye toppmodell. Galaxy S III blir en stor telefon med mye kraft og en rekke fiffige nyheter.

Samsung lanserte i kveld sin etterlengtede toppmodell – Galaxy S III. Dette er med andre ord oppfølgeren til en av våre favoritter, Galaxy S II, som fikk en velfortjent sekser på terningen da vi testet telefonen for et år siden.

Nye Galaxy S III er som forventet en stor telefon, med 4,8" Super AMOLED HD-skjerm som byr på 1280x720-oppløsning; altså samme oppløsning som Galaxy Nexus – Google-telefonen som Samsung også har laget. Den har firekjerners prosessor, 2100mAh batteri (ca 30% mer enn forgjengeren) og veier 133 gram. Tykkelsen er 8,6mm.

Mye smart programvare

Interessant å se er det at Samsung fokuserer svært mye på programvaren i denne telefonen, og ikke så mye på spesifikasjoner. En innovativ idé er at frontkameraet ser deg og følger øyebevegelsene dine. Det forhindrer at skjermen slår seg av mens du sitter og ser på den. Et annet eksempel er at du bare kan løfte telefonen til øret når du leser en SMS-tråd, for så å ringe opp vedkommende direkte.

Den nye Samsung-telefonen er 8,6mm tykk.
Den nye Samsung-telefonen er 8,6mm tykk. Vis mer


Smart alerts er en annen nyhet. Hvis telefonen ligger på et bord og du mottar meldinger, innkomne samtaler etc., vil du bli varslet nok en gang i det du plukker den opp fra bordet. Social tags finner automatisk ut hvem du tar bilde av og tagger bildene slik at du lett kan finne tilbake til bilder, eller ringe kontakter direkte. Buddy photo share lar deg også dele disse bildene automatisk med de du tar bilde av.

Galaxy S III har et kamera med 8Mp oppløsning og kan ta 3,3 bilder i sekundet i 6 sekunder.
Galaxy S III har et kamera med 8Mp oppløsning og kan ta 3,3 bilder i sekundet i 6 sekunder. Vis mer


S Voice er stemmestyringsprogramvare a la Apples Siri og lar deg spørre om været, ringe kontakter etc. og aktiveres med en stemmekommando, mens S Beam lar deg sende filer til en annen telefon via NFC, eller spille av video direkte på en Samsung-TV (eller en TV med en spesiell Dongle) via deres AllShare-teknologi.

Samsung Galaxy S III har et kamera på 8Mp (det samme som forgjengeren), men med forbedret ytelse der man kan ta bilder raskere enn før. Opp til 20 bilder med en skuddtakt på 3,3 bilder pr sekund, og Samsung lover at kameraet skal starte på under ett sekund.

Også med en talekommando, om du vil.

Her spiller vi en video i et lite vindu, som da blir liggende over resten, slik at du for eksempel kan surfe mens du ser video.
Her spiller vi en video i et lite vindu, som da blir liggende over resten, slik at du for eksempel kan surfe mens du ser video. Vis mer


Popup-video og trådløs lading

Samsung har gjort en fiffig ting med videospilleren i S III. Hvis du ser på en film, kan du velge å se den i et lite vindu som står fritt til å flytte rundt på skjermen, mens du bruker telefonen til andre ting samtidig.

En ny trådløs ladestasjon ble også presentert, der du bare kan legge telefonen på en plate for å lade den trådløst – uten at du trenger et spesielt deksel på telefonen slik eksisterende løsninger krever.

Telefonen kommer med blå og hvit farge, og slippes i både 16-, 32- og 64GB-versjon, men bare den minste utgaven tas inn til Norge i første omgang. I tillegg kan du bruke micro SD-minnekort opp til 64GB. For ordens skyld bruker Galaxy S III også micro-SIM-kort.

Lanseringen blir 29. mai, der Europa står første på listen, og vi kommer selvsagt tilbake med en test så fort den ankommer landet. Prisen er oppgitt til 5300 veiledende.