<strong>BLIR ENDA BEDRE:</strong> Snart kommer det en LTE-utgave av Samsung Galaxy S II. Foto: Pål Joakim Olsen
BLIR ENDA BEDRE: Snart kommer det en LTE-utgave av Samsung Galaxy S II. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Samsung Galaxy S II blir enda bedre

Blir raskere, og får støtte for både 4G og NFC.

Vi har mang en gang lovprist Samsung Galaxy S II – Android-telefonen som fortsatt er referansepunktet når vi tester nye toppmodeller.

DinSides mobiltester

I en pressemelding fra Samsung Korea i går, kommer det frem at Galaxy S II nå vil komme i en såkalt LTE-versjon. 4G-nettet som både Telenor og Netcom jobber med å bygge ut her til lands er LTE-baserte, og støtter teoretiske hastigheter opptil 300Mbps/150Mbps (ned/opp). Som med 3G er imidlertid LTE-nettet en delt ressurs, så mer reelle tall vil være nedlastingshastigheter mellom 5-60Mbps.

Det er uansett flere ganger høyere enn det vi får i dagens 3G-nett.

TEMA: 4G

Raskere og med større skjerm

Samsung Galaxy S II LTE har også andre nyheter i forhold til den vanlige modellen. Blant annet har skjermen vokst fra 4,3" til 4,5" og er fortsatt av Super AMOLED Plus-typen. Dobbeltkjerneprosessoren er klokket opp til 1,5GHz (1,2GHz på gjeldende) og den nye modellen får også støtte for NFC.

Også selskapets nye nettbrett, Galaxy Tab 8.9, vil komme i en LTE-utgave. Her kommuniseres det imidlertid ingen andre forskjeller i pressemeldingen fra Samsung.

Her pakker vi opp Galaxy Tab 10.1

Vi blir ikke overrasket om Telenor og Netcom vil selge i hvert fall førstnevnte til subsidierte priser for å få fart på 4G-etterspørslen her til lands, men når telefonen blir å finne i det norske markedet og hva den vil koste vet vi foreløpig ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kanskje får vi mer informasjon allerede til helga når IFA-messen i Berlin går av stabelen.

Oppdatert: Den norske pressemeldingen kom nettopp inn og bekrefter lanseringen av Galaxy S II LTE og Galaxy Tab 8.9 LTE. Begge vil bli solgt gjennom operatører etter nyttår, men pris er foreløpig ikke kjent.