Samsung Galaxy S 4 kommer 14. mars

Vises frem i New York.

<b>Hold av datoen:</b> Natt til 15. mars norsk tid annonseres Samsungs nye toppmodell; Galaxy S4.
Hold av datoen: Natt til 15. mars norsk tid annonseres Samsungs nye toppmodell; Galaxy S4.Vis mer

Som i fjor blir ett av årets teknologihøydepunkter lanseringen av den nye Samsung-toppmodellen. I fjor ble den europeiske pressen (DinSide inkludert) invitert til London for avdukingen av S III, og i år er det New York som er åstedet.

Les også: Test, Samsung Galaxy S III

På natten norsk tid

14. mars går årets første «Unpacked»-arrangement av stabelen. Den kvelden må du imidlertid være litt lenger oppe enn du pleier, for tidspunktet er satt til klokka 19 EST, som med andre ord betyr klokka 01:00 natt til 15. mars her til lands.

Her er invitasjonen, postet fra Samsungs Twitterkonto:

Hold av datoen: Natt til 15. mars norsk tid annonseres Samsungs nye toppmodell; Galaxy S4.
Hold av datoen: Natt til 15. mars norsk tid annonseres Samsungs nye toppmodell; Galaxy S4. Vis mer


Etter alle solemerker er det altså snakk om Samsung Galaxy S4 som blir lansert. Vi tror Samsung nå hopper over fra romertallnotasjonen (S II, S III) til å bruke sifre (S 4, ref firetallet i invitasjonsteksten).

Full HD

I følge ryktene blir dette en fem tommer stor telefon med full HD-skjerm (akkurat som Sony Xperia Z), men vi tør ikke gjette på skjermteknologien som brukes, selv om det er nærliggende å tro at Samsung vil fortsette med Super AMOLED-skjerm i sin S-toppmodell som med de tre foregående.

Muligens vil den også få Samsungs nye åttekjernede Exynos-prosessor innabords (fire raske og fire trege/strømbesparende kjerner), selv om det her ryktes om at Samsung kan falle for fristelsen å velge en Snapdragon-prosessor fra Qualcomm i stedet. Uansett er det nok liten tvil om at dette blir en av de aller raskeste telefonene på markedet.

DinSides mobiltester

DinSide er invitert til arrangementet i New York og vil rapportere direkte fra pressekonferansen, samt poste våre førsteinntrykk av telefonen når vi får prøvd den etterpå.