Eiere av Samsung Galaxy S får nå siste versjon av Android ved å oppgradere telefonen. Foto: Thomas Marynowski
Eiere av Samsung Galaxy S får nå siste versjon av Android ved å oppgradere telefonen. Foto: Thomas MarynowskiVis mer

Samsung Galaxy S - nå med Gingerbread

Slik oppgraderer du telefonen.

Siden den kom på markedet i fjor sommer, har Samsung Galaxy S vært en populær telefon, med en svært god super AMOLED-skjerm som få andre telefoner kan matche.

Og – mens det bare er et par uker igjen til oppfølgeren, Galaxy S II kommer på markedet, kan eiere av den eksisterende Galaxy S-modellen glede seg over at Samsung nå har sluppet den siste Android-versjonen (v2.3 – Gingerbread) for Galaxy S.

Det er flere nyheter i Gingerbread, men de viktigste er forbedret strømkontroll (spesielt på Galaxy S, siden skjermen er av AMOLED-typen), bedre tastatur og tekstmerking, samt bedre 3D-ytelse; spesielt merkbart på spill.

SAMLESIDE:

Android

Eier du en Galaxy S, kan du oppgradere telefonen ved å bruke Samsungs Kies-programvaren, som følger med telefonen (og installeres på PC). Det er altså ikke en OTA (over-the-air)-oppgradering slik enkelte av konkurrentene bruker, blant annet HTC.

Når du kobler telefonen til PC-en og har startet Kies-programvaren, vil du få beskjed om at en ny oppdatering er tilgjengelig. Samsung anbefaler deg å ta sikkerhetskopi av alt du har på telefonen, selv om oppgraderingen i utgangspunktet ikke vil medføre at innholdet ditt blir fjernet.

PS! Det er bekreftet at Samsung Galaxy S II vil slippes med Super AMOLED Plus-skjerm her til lands, med 18% mindre strømforbruk enn skjermen på Galaxy S. Telefonen har ellers 1,2GHz dobbeltkjerneprosessor, støtte for NFC (oppdatert: den første utgaven kommer uten NFC, mens det tidligst i juni kommer en NFC-utgave som vil koste 2-300 kroner ekstra) og innebygd krypteringsbrikke. Vi har selvsagt bestilt inn et eksemplar til test så fort telefonen blir tilgjengelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppdatert 20:48
Flere rapporterer om at de ikke har fått oppgradering til Gingerbread ennå, så tydeligvis rulles denne oppdateringen ut til noen av gangen. Den bør uansett ikke være langt unna for deg som har Galaxy S.