Foto: Samsung
Foto: SamsungVis mer

Samsung Galaxy R annonsert

Dobbeltkjerneprosessor til en rimelig penge.

Vi hadde lite å utsette på Samsung Galaxy S II da vi testet koreanernes toppmodell tidligere i sommer, som vi fortsatt anser som den beste Android-telefonen du får kjøpt i dag.

...og som snart kommer i hvit versjon

Nå har Samsungs storselger fått en lillebror i Samsung Galaxy R. Fortsatt snakker vi om en dobbeltkjerneprosessor, selv om klokkefrekvensen "bare" er 1GHz (1,2GHz på S II).

Ikke samme skjerm

Skjermen måler 4,2" over diagonalen og er av Super Clear LCD-typen; altså ikke den samme skjermen som sitter i storebror S II (4,3" Super AMOLED Plus). Telefonen har 8GB internminne og kjører siste utgave av Android, versjon 2.3 (Gingerbread).

 Foto: Samsung
Foto: Samsung Vis mer


Kameraet tar bilder med fem megapikslers oppløsning og har LED-blits. Det er i tillegg mulig å filme med 720p HD-oppløsning, og telefonen er også rask nok til å spille av videomateriale i full HD. Ellers er batterikapasiteten den samme som på S II, med 1650mAh; noe mer enn hva som er vanlig i dette segmentet.

Galaxy R er 9,55mm tykk (ca 1mm tykkere enn S II) og bakdekselet er i børstet metall. Dermed stopper også vektnåla på 131 gram.

Les også: Samsung får allikevel lov til å selge Galaxy Tab 10.1

Aggressivt prispunkt

Samsung Galaxy R blir tilgjengelig i slutten av august med en veiledende pris på 3500 kroner. Det skulle bety en gatepris litt under LG Optimus 2X, som er den rimeligste dobbeltkjernetelefonen i det norske markedet i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øvrige dobbeltkjernetelefoner i det norske markedet er HTC Sensation, LG Optimus 3D, Samsung Galaxy S II og HTC Evo 3D (inne til test).