Min gamle S3 blir en lilleputt ved siden av Note 3. Foto: Per Ervland
Min gamle S3 blir en lilleputt ved siden av Note 3. Foto: Per ErvlandVis mer

Samsung Galaxy Note 3: Førsteinntrykk

Note-serien til Samsung er allerede en suksess, men hva er egentlig nytt på Note 3? Svaret på det gir Tor Slørdal fra Samsung Norge i videoen, rett fra messegulvet i Berlin.

Det første du legger merke til er at Galaxy Note 3 har fått et designløft i forhold til forgjengeren Galaxy Note 2: Nå har den et mykt bakdeksel med teksturlignende overflate, med sømmer du ellers er vant til å se på biler med skinninteriør.

På sidene har den også et mønster, og tanken her er at den skal se ut som en eksklusiv notisblokk når du ser den fra siden. Små detaljer altså, men spør du oss gir det Note 3 det lille ekstra.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Min gamle S3 blir en lilleputt ved siden av Note 3. Foto: Per Ervland


Større skjerm, men like stor

Skjermen er nå på 5,7 tommer, samtidig som mobilen ikke har blitt fysisk større. Dette skyldes ganske enkelt rammen rundt skjermen har blitt mindre rund baut.

Til tross for at den er litt tynnere og lettere enn forgjengeren, har den heldigvis fått et kraftigere batteri (Li-ion 3,200 mAh). Det er en god nyhet, for de av oss som bruker mobilen aktivt.

Ellers er kameraet nå på 13 megapiksler, og på grunn av økt prosessorkraft skal den klare å jobbe raskere enn forrige generasjon.

Les også: Samsung Galaxy Gear kan bli årets gadget

Pennen er mindre

Mens Note 2 fikk en bredere penn enn Note 1, har treeren fått en kraftigere versjon, og dette skyldes ene og alene tilbakemeldinger fra brukerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

S Pen ser forøvrig ut til å fungere svært godt med Air Command-funksjonen: I praksis klikker du en gang, så kommer det opp nye praktiske menyvalg. Dette er godt vist fram i videoen, så se der for detaljer.

Prisen antas å ligge på 6000 kroner når den kommer i butikken, og DinSide.no kommer selvsagt tilbake med en full test av Note 3 så fort det lar seg gjøre!

Fakta Samsung Galaxy Note 3:

  • LTE 2.3 GHz Quad-Core prosessor.
  • Skjermen er på 5.7 tommer (144.3mm) full-HD Super AMOLED- skjerm (1920 x 1080).
  • 32/64 GB brukerminne+microSD (opp til 64GB).
  • Android 4.3 (Jelly Bean).
  • Kamera med 13 megapiksler, BSI Sensor, autofokus kamera med Smart Stabilization,
  • LED Flash(High CRI), og Zero Shutter Lag.
  • Galaxy Note 3 er 151.2 x 79.2 x 8.3mm og veier 168g.
  • Standard batteri, Li-ion 3,200 mAh. Galaxy Note 3 har KNOX.

Flere ferske IFA-saker