Samsung bekrefter store klokkeplaner

Samsung løfter klokkeplanene opp fra ryktebørsen.

Smartklokker har ikke slått helt an ennå, og det ventes at Apples iWatch - foreløpig kun et rykte - for alvor skal sette i gang markedet. Men Samsung kan slå dem på målstreken. Klokker fra venstre: I'm Watch, Pebble og Sony Smartwatch (kommer i september i år). Foto: I'm Watch/Pebble/Sony
Smartklokker har ikke slått helt an ennå, og det ventes at Apples iWatch - foreløpig kun et rykte - for alvor skal sette i gang markedet. Men Samsung kan slå dem på målstreken. Klokker fra venstre: I'm Watch, Pebble og Sony Smartwatch (kommer i september i år). Foto: I'm Watch/Pebble/Sony Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryktene om Apples klokkeplaner har versert lenge, og flere nettsteder og magasiner har laget såkalte "mock-ups", fotofremstillinger som viser hvordan de ser for seg at klokken vil se ut.

Navnet har allerede blitt bestemt av almuen - "iWatch" skal bane vei for Apple i et nytt og spennende marked.

Men Samsung kan komme dem i forkjøpet.

Navnet I'm Watch er allerede tatt. Her kan du lese mer om smartklokken

Avslørt på konferanse

Den koreanske mobilprodusenten var nemlig svært åpne i et intervju i mars, der de sa at de jobbet med en klokkeløsning.

– Vi har jobbet med et klokkeprodukt veldig lenge. Vi jobber veldig hardt med å gjøre oss klare for den. Vi forbereder produkter for fremtiden, og klokker er definitivt en av dem, sa Lee Young Hee, visepresident i Samsungs mobilavdeling til Bloomberg under et intervju i Seoul.

Slik så designer Johan Loekito for seg en smartklokke fra Samsung i 2009. Designet var et samarbeidsprosjekt mellom Loekito og Samsung Design America. Foto: Johan Loekito
Slik så designer Johan Loekito for seg en smartklokke fra Samsung i 2009. Designet var et samarbeidsprosjekt mellom Loekito og Samsung Design America. Foto: Johan Loekito Vis mer


Nå har de nok en gang tatt bladet fra munnen, ifølge Daily Mail. Samsung skal ha sagt at de "investerer tungt" i teknologi man kan "ha på seg", og spår en lysende fremtid for dette segmentet.

– Etter hvert vil du ikke en gang tenke over at du har på deg enheten - den kan ligge i stoffet i klærne dine, i brillene eller i klokken din, sa Young Sohn, Samsungs strategisjef på Mobilebeatkonferansen i San Francisco nylig.

Britiske Daily Mail mener både Apple og Samsung vil lansere klokker i år, og at det kan skje allerede om noen måneder.

Rflkt - Sykkelcomputeren du har drømt om?

Klokkeåret 2013

Men skal de to elektronikkgigantene få et skikkelig fotfeste, må de være raske. Pebble har allerede vakt mye oppmerksomhet og landet nylig en stor avtale med elektrokjeden Best Buy.

Sony er også på ballen og slipper sin tredje versjon av Sony Smartwatch i september.

I tillegg finnes I'm Watch, selv om den ligger i en noe høyere prisklasse enn hva Samsung og Apple er ventet å legge seg på. Billigste I'm Watch koster deg 2.600 kroner.

Til sammenligning koster Pebble like over tusenlappen, mens Sonys smartklokke til nå har ligget på rundt 700 kroner.

Så godt som alle eksperter er i alle fall enige om én ting: En smartklokke må kunne kommunisere med mobiltelefonen. Det er ventet at Apple kommer med sin neste iPhone til høsten. Kanskje blir iWatch lansert samtidig?

Det gjenstår å se om det blir Apple som for alvor starter festen, eller om de kommer "fashionably late" til en fest med Samsung, Sony og Pebble som vertskap.