Samsung bekrefter stopp av salg av toppmodellen

Samsung stoppet tirsdag alt salg av modellen Galaxy Note 7 av sikkerhetsgrunner. De anbefaler alle kunder å slå den av umiddelbart.

FLAGGSKIP NEDE FOR TELLING: Samsung Galaxy Note 7 ble lansert 11. august, og er regnet som det store flaggskipet fra mobilgiganten. Nå ber Samsung deg skru av mobilen inntil videre. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji/File Photo
FLAGGSKIP NEDE FOR TELLING: Samsung Galaxy Note 7 ble lansert 11. august, og er regnet som det store flaggskipet fra mobilgiganten. Nå ber Samsung deg skru av mobilen inntil videre. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag meldte en Samsung-ansatt at en produksjonstopp hadde trådd i kraft.

Tirsdag bekrefter mobilgiganten ryktene i en offentlig advarsel. De tilbakekaller de 2,5 millioner solgte telefonene etter klager på at batteriet har eksplodert eller tatt fyr.

– På grunn av at forbrukerens sikkerhet er topp prioritet, stopper Samsung alt salg av Galaxy Note 7 mens vi etterforsker dette videre, heter det i en pressemelding.

Mobilgiganten ber eiere av telefonen slå den av umiddelbart og ikke bruke den.

Samsung skal ha solgt kun rundt 45.000 telefoner av typen så langt i Europa, de fleste i Storbritannia, ifølge BBC.

Aldri til Norge

Den første tilbakekallingen av telefonen skjedde i begynnelsen av september. Samsung lovet å erstatte modeller som ble solgt med nye, men det er meldt om flere tilfeller der erstatningstelefonene også har tatt fyr.

Note 7 rakk aldri å bli lagt ut for salg i Norge.

Vi rakk imidlertid å teste telefonen, og gav den gode skussmål. Du finner testen her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!