Samsung Galaxy S4 Mini blir bare litt mindre enn sin storebror, og kommer i hvit og svart utførelse Foto: Samsung
Samsung Galaxy S4 Mini blir bare litt mindre enn sin storebror, og kommer i hvit og svart utførelse Foto: SamsungVis mer

Samsung bekrefter S4 Mini

Mer lommevennlig enn storebror.

Samsung har nettopp bekreftet lanseringen av Galaxy S4 Mini, som blir lillebroren til årets største mobilsatsning fra selskapet, Galaxy S4. Mobilen skal vises fram under et større Samsung-tilstelning i London 20. juni, skriver The Verge.

Les også: Nå stuper prisene på Windows-mobiler

Mini i dobbel forstand

Mobilen får en 4,3" Super AMOLED-skjerm med oppløsningen 960 x 540 piksler, dobbelkjerneprosessor på 1,7 GHz, og vil kjøre Android 4.2.2. Til sammenligning har S4 5" skjerm med full HD-oppløsning (1920 x 1080) og firekjernet prosessor på 1,9 GHz. Sånn sett kan man si at den er "mini" både utvendig og innvendig.

Den vil ha to kameraer, et frontkamera med 2,1 megapikslers oppløsning og et hovedkamera på 8 megapiksler. Vekten skal ligge på 107 gram, skriver avisen, og legger til at en god del av nyhetene som ble introdusert med S4 også vil være på plass i S4 Mini. Støtte for 4G er også bekreftet.

Bedre enn forgjengeren?

Det er ikke første gangen Samsung lanserer en mindre utgave av en Galaxy-mobil. Også forgjengeren Galaxy SIII kom i mini-utgave. Den hadde 4" skjerm og langt mer beskjedne ytelser enn sin sin storebror, og fikk blant annet ganske hard medfart i vår test.

Pris og tilgjengelighet kommer vi tilbake til, men det er ventet at den vil bli vesentlig billigere enn S4.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ti tips for Samsung Galaxy S4