Samsung Galaxy Tab 10.1 er, som du gjettet, 10,1 tommer stor. Foto: Engadget, gjengitt med tillatelse
Samsung Galaxy Tab 10.1 er, som du gjettet, 10,1 tommer stor. Foto: Engadget, gjengitt med tillatelseVis mer

Samsung annonserer Galaxy Tab 10.1 og Galaxy S II

Nytt nettbrett og supertelefon fra koreanerne.

Selv om Mobile World Congress går av stabelen på mandag, er det flere selskaper som har dårlig tid og viser frem nyhetene sine søndag kveld.

En av dem er Samsung, som i dag har gjort nettbrettet Galaxy Tab 10.1 og mobiltelefonen Galaxy S II offisielle.

Samsung Galaxy Tab 10.1

Begynner vi med nettbrettet, blir oppfølgeren til Galaxy Tab langt større enn forgjengeren, med en skjerm som måler 10,1 tommer over diagonalen (vs 7"). Dermed er nettbrettet enda litt større enn iPad, og like stort som Motorola Xoom. Tykkelsen er imidlertid bare 1,09cm, og vekten oppgis til 599g.

Galaxy Tab 10.1 kjører Android versjon 3 ("Honeycomb"), og skjermen har en oppløsning på 1280x800 piksler. Under panseret har den nye Taben en 1GHz dobbeltkjerneprosessor, som i følge Samsung er sterk nok til å vise 1080p-filminnhold uten hakking (30 bilder pr sekund). Dog mangler enheten en dedikert HDMI-utgang.

Galaxy Tab 10.1 kjører Android v3.0 ("Honeycomb) Foto: Engadget, gjengitt med tillatelse
Galaxy Tab 10.1 kjører Android v3.0 ("Honeycomb) Foto: Engadget, gjengitt med tillatelse Vis mer


Baksiden av Galaxy Tab 10.1. Kameraet har 8 megpikslers oppløsning. Foto: Engadget, gjengitt med tillatelse
Baksiden av Galaxy Tab 10.1. Kameraet har 8 megpikslers oppløsning. Foto: Engadget, gjengitt med tillatelse Vis mer


Kameraet på baksiden fanger stillbilder med 8 megapikslers oppløsning og har LED-blits, mens et 2Mp-kamera i front kan brukes til videosamtaler. Kameraet på baksiden kan dessuten filme med full HD-oppløsning (1920x1080), 24 bilder i sekundet.

Interessant er det også at Samsung ikke har valgt å legge sitt Touchwiz-grensesnitt på toppen av Android-OS-et, slik at enheten kun kjører "ren" Honeycomb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tab 10.1 kommer i salg med 32GB eller 64GB minne og lanseres i mars her i Europa. Prisen er imidlertid foreløpig ikke kjent.

Samsung Galaxy S II

Samsungs Android-familie får også en ny toppmodell. Galaxy S II har dobbeltkjerneprosessor og en 4,3" Super AMOLED plus-skjerm, som er noe av det ypperste som kan fås på mobilfronten. Oppløsningen er, som før, 800x480 piksler.

Samsung Galaxy S II blir selskapets nye Andrdoid-toppmodell. Foto: Engadget, gjengitt med tillatelse
Samsung Galaxy S II blir selskapets nye Andrdoid-toppmodell. Foto: Engadget, gjengitt med tillatelse Vis merOgså denne får samme kameraoppsett som Tab 10.1, med 8Mp bak og 2Mp, foran, LED-blits og mulighet for videoopptak i full HD-oppløsning. Telefonen vil kjøre den siste versjonen av Android ment for mobiltelefoner; versjon 2.3 (Gingerbread), med Samsungs grensesnitt Touchwiz 4.0 på toppen.

Kanskje det mest oppsiktsvekkende er imidlertid tykkelsen, som kun er 8,49mm, altså tynnere enn Sony Ericsson Xperia Arc på sitt tynneste.

Galaxy S II får salgsstart allerede denne måneden i Europa, men prislappen er foreløpig ukjent.