Nokia setter nå sin lit til at Windows Phone skal få salget til å skyte fart. Men noen produksjon av telefoner i Finland, blir det ikke. Her, flaggskipet Lumia 900. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Nokia setter nå sin lit til at Windows Phone skal få salget til å skyte fart. Men noen produksjon av telefoner i Finland, blir det ikke. Her, flaggskipet Lumia 900. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Så var det slutt for finske Nokia-telefoner

Fabrikken i Salo stenger dørene.

I juni varslet Nokia at de ville kutte arbeidsstokken med rundt 10.000 ansatte innen utgangen av 2013. Og onsdag i forrige uke ble den siste mobiltelefonen fra selskapets fabrikk i den finske byen Salo ferdigstilt og pakket i eske - og det ble mest sannsynlig også den siste.

Flagger ut

Fabrikken i Salo var nemlig den siste Nokia-fabrikken i Finland som fortsatt produserte mobiltelefoner. All annen Nokia-produksjon har for lengst blitt flyttet utenlands, til steder der produksjonen er langt billigere enn i Finland.

Det betyr at 780 ansatte mister jobben ved fabrikken, og prosessen vil være over i september. Totalt 3700 Nokia-ansatte i Finland vil miste jobbene sine innen utgangen av 2013, skriver Yle.fi.

Motbakke

Nokia var for inntil kort tid siden verdens-ener på mobilmarkedet, men etter at salget av smartmobiler virkelig skjøt fart, fikk de det vanskelig. Selskapet inngikk i fjor en avtale med Microsoft om å utstyre nye Nokia-mobiler med Windows Phone-operativsystemet, og setter all sin lit til at dette vil gi ny fart i salget av Nokia-telefoner.

De ferskeste testene av Nokia-telefoner