Det koster svært lite å lade telefonen hver dag, i følge en amerikank undersøkelse.
Det koster svært lite å lade telefonen hver dag, i følge en amerikank undersøkelse. Vis mer

Så lite strøm bruker telefonen

Skeptisk til at du må lade så ofte? Strømforbruket til mobiltelefoner er forsvinnende lite i forhold til andre husholdningsapparater.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste av dagens telefoner må lades hver dag om du bruker dem flittig. Noen holder ikke en gang fra morgen til kveld og må lades i løpet av dagen.

Men hvor mye koster det å lade telefonen sin hver dag? Svært lite, i følge en rapport fra Opower.

Les også: Slik sparer du batteriet på iPhone og Android

De målte hvor mye energi som gikk med til å lade en iPhone 4, iPhone 5, iPad og en Samsung Galaxy S III fra 0-100%, for deretter å beregne hvor mye dette kostet totalt pr år.

Å lade iPhone 5 hver dag fra 0-100% gir en total på 3,5kWh i året, mens Samsung-telefonen (med større batterikapasitet) gav 4,9kWh pr år. iPad har et langt større batteri, og der ble totalforbruket beregnet til 11,6kWh i året. iPhone 4 koster marginalt mindre enn iPhone 5 å lade hver dag.

Strømprisene varierer fra sted til sted og måned til måned, men regner vi med 1 krone pr kilowattime, snakker vi uansett bare om tre-fire-fem kroner i året.

Til sammenligning fant Opower ut at en Xbox 360 koster hundre ganger så mye som iPhone 5 i året i strømforbruk ved normal bruk, mens en bærbar PC koster 20x så mye.

Kilde: Opower [via Mashable]

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer